Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Balıkesir Ayvalık’ta hurda araçlara zabıta operasyonu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çürümeye terk edilen ve çevre kirliliğine yol açan hurda araçlar, zabıta tarafından toplatılarak hurda araç otoparkına götürülüyor.BALIKESİR İGFA- Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, araç ve yaya ulaşımına engel olmasının yanı sıra hurda  araçların neden olduğu çevre kirliliğine karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çalışmalar  başlattı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde gerçekleşen çalışmalarda ekipler,   Ayvalık Sanayi Sitesi, ilçe merkezi ile Altınova, Küçükköy, kırsal mahallelerdeki ara sokaklarda atıl  durumdaki hurda araçları toplamaya başladı.  Araçlar çekicilere yüklenerek Altınova Mahallesi’nde bulunan belediye bünyesindeki yediemin   toparkına çekildi. Hurda araçların toplanmasıyla birlikte kötü görüntü ve çevre kirliliğinin de ortadan  kaldırılması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, hurda araçların çevre kirliliğinin yanı sıra, zamanla tehlike arz  ettiğini ifade ederek, “Hurda araçlar, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra zamanla  içeriğinde bulunan tehlikeli maddeler ile de insan sağlığı için tehlike oluşturabiliyor. Bazen de her an  patlama ve yanma durumları olabilme tehlikesini beraberinde getirebiliyor. Zabıta ekiplerimiz de  tespit edilen bu hurda araçları toplatarak insan sağlığını güvence altına almakta ve çevre kirliliğinin  önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Yapılan çalışmalarda hurda araçların kaldırılma işlemi öncesinde hurda sahiplerine gerekli yasal  uyarıların yapıldığını belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri ise, uyarıların dikkate alınmaması üzerine  önce araç sahiplerine yazılı olarak süre verdiklerini, süre bittikten sonra hurda araçların kaldırıldığını  belirtti. Yetkililer, çalışmalarında ilçe genelinde talep ve şikâyetler doğrultusunda devam edeceğini ve  şu ana kadar 34 hurda aracın kaldırılması işleminin başlatıldığını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263