Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Binlerce Manisalı Kadir Gecesi'nde Kula'da buluştu

Kula'da bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi Kadir Gecesi dolayısıyla binlerce Manisalıyı ağırladı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Yunus'un diyarında bir araya gelen Manisalılar Yunus Emre ve Tapduk Emre'yi dualarla andı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Yunus Emre'nin yaşantısı ve eserleri ile ışık olmaya devam ettiğini belirterek, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.MANİSA İGFA- Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'nde binlerce Manisalı Yunusemre diyarında buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi'nin işbirliğinde Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi'nde gerçekleştirilen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Murat Öner, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Yunus Emre’yi Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Faik Şentürk, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli Daire Başkanları,  AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde tasavvuf korosu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Program için alana gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Programın açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Başkan Tosun, "Bugün burada binlerce insan iftar sofrasına toplandı, lokmalarını paylaştı. Ben bu noktada birlik beraberliğe destek verdiğinizden dolayı, kardeşliğe, sevgi diline destek verdiğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Yunus Emre ortaya koyduğu fikirleriyle 700 yıldır canlılığını ve tazeliğini her an korumakta. Yunus sadece insanı sevmedi. İnsanla beraber yaratılmışları da sevdi. İnşallah buradaki topluluklar Yunus'u anlamaya, Yunus'u dinlemeye, Yunus gibi gönülle hareket etmeye muvaffak olurlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Yunus Emre 700 yıl önce öyle bir nefesle üflemiş ki çağlar ötesini bu sizin vücudunuzda hayat bulmuş. Hayat bulmuş ki bu meydana hizmet ediyorsunuz. Dolayısıyla artık bu muhteşem meydanda Yunus Emre'yi daha çok anacağız, daha çok anlayacağız. Onunla beraber hayat tarzını da kavrayacağız" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263