Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Boğaziçili öğrencilerle 'vizyon' paylaşımı

Mitsubishi Electric, Boğaziçi Üniversitesi'nin ödüllü robot yarışması Boğaziçi Robot Kupası’nda inovatif vizyonunu öğrencilerle paylaştı.İSTANBUL (İGFA) - İleri robot teknolojilerine imza atan Mitsubishi Electric, Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü ve IEEE Öğrenci Kolu tarafından bu sene ilk kez düzenlenen Boğaziçi Robot Kupası (BROCUP) etkinliğine katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde iki gün süren etkinlikte Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, yaptığı sunumla robot teknolojileri hakkında güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.  

Robotların üretimdeki rolünün hızla artacağı yönündeki gelecek vizyonundan hareketle ileri robot teknolojileri alanında yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Mitsubishi Electric, genç neslin temsilcileriyle bir araya geldi. Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, etkinlikte şirketin robot vizyonunu ve robotik alanındaki güncel gelişmeleri öğrencilere anlattı.

Robotların geçmişte ve gelecekteki rolüne değinen Tolga Bizel, sanayinin dünden bugüne büyük bir değişim geçirdiğine dikkati çekerek, "Buharlı üretimden yapay zekâ destekli robot teknolojilerine evrilen sanayi çağı, artık hibrit bir anlayış kazandı. Endüstrinin yeni evresiyle birlikte iş yapış şekillerimiz, tüketici olarak ihtiyacımız olan ürünleri edinme şekillerimiz ve o ürünlerin içerikleri de değişti. Artık kişiselleştirilebilir, esnek, hızlı ve aynı zamanda verimli bir üretim anlayışı söz konusu. Şirket olarak tüm bu süreçlere e-F@ctory konseptimiz ile cevap veriyoruz" diye konuştu.

Bizel, yakın zamanda insan kaynağının doğru iş alanlarına kanalize edilmesi ve zihinsel işlere odaklanması, robotların ise ağır iş alanlarında konumlanabilmesi robot ve insan iş birliğinin en önemli kazanımları olacağını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263