Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Bursa Orhangazi'de zeytinde verimi artıracak budama etkinliği

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde zeytin üretimi ve kalitesinin arttırılması için budama etkinliği düzenlendi.BURSA (İGFA) - Orhangazi'de zeytin üreticilerinin budamayı usulüne uygun yapmaları, zeytinde verim artışı ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla budama etkinliği düzenlendi.

Zeytinde üretimi ve kaliteyi arttırmak amacıyla yürütülen çalışmaya Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL'ün yanı sıra  İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Doğan, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar ve üreticiler katıldılar.

Zeytin budama etkinliğinde konuşan İl Müdürü Hamit Aygül, zeytinin Bursa'da yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri içerisinde en çok alanı kaplayan, en fazla üreticiye sahip olan ve tarımsal ürünler içerisinde gayri safi hasılaya katkısı en yüksek olan ürün olduğunu söyledi.            

Orhangazi zeytin üretiminde ilimizde ilk sırada yer aldığına dikkati çeken Aygül, "Burada verilen eğitimlerin ardından uygulama da yapıldı. Her sene iyi verim alma imkânımız var bu sebeple budamayı önemsiyoruz'' dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263