banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Çiftçiye aronya desteği bu yıl da sürecek

İzmit Belediyesinin Emirhan köyünde bulunan Alternatif Ürünler Bahçesinde üretimi süren ve ‘Süper Meyve’ olarak adlandırılan aronya bitkisinin bu yıl da yüzde 90 hibe ile çiftçilere dağıtımına başlanacakKOCAELİ İGFA- 2021’de başvuruda bulunan çiftçilere yüzde 90 hibe ile 1000 adet aronya desteği sağlandı. Aronya fidanı desteği bu yıl da devam edecek. İzmit Belediyesi yetkilileri ilimizde faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile aronya yetiştiriciliğine dair iş birliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nce 2020 yılında Emirhan köyünde İzmit Belediyesine ait yaklaşık 4 dönümlük alanda “İzmit Belediyesi Alternatif Ürünler Bahçesi” kurulmuştu. Alternatif Ürünler Bahçesine katma değeri yüksek bir ürün olan Aronya bitkisinin ekimi gerçekleştirildi. Aronya’nın Nero ve Viking cinsleri bahçeye dikildi. Proje dâhilinde bölgedeki çiftçilere bahçe gezdirildi, ziraat mühendisleri tarafından bilgi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263