banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

DOÇEK Anneleri “Yavrularım Biz Geldik” etkinliğine katıldı

DOÇEK Anneleri 57. Alay Yürüyüş Komitesi tarafından Seddülbahir Tekkekoyunda düzenlenen “Yavrularım Biz Geldik” etkinliğinde Ege’nin mavi sularına şehitlerimiz anısına kırmızı karanfiller bıraktılar.EDİRNE İGFA-  Çanakkale Kara Muharebelerinin başladığı gün olan 25 Nisan tarihinde düzenlenen etkinlikte savaşların en büyük acısını çeken anneler olduğundan hareketle, şehit olan Mehmetçikler için “Yavrularım Biz Geldik” başlığında yapılan çağrıya Trakya’nın bir çok il ve ilçesinden anneler katılım sağladı.

Katılımcıların ilk buluşma noktası Bolayır oldu. Katılımcılar Bolayır’da oluşturulan 57. Alay Akademisini ziyaret ettiler. Daha sonra anma töreninin yapılacağı Seddülbahir-Tekkekoyu’na geçen katılımcılara burada 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz,  “25 Nisan. Bu topraklar için toprağa düşmüş oğulları için göz yaşı dökmüş, acı çekmiş annelerimizin Yüreğinin ferahladığı gün olmalıdır. Bizler göz yaşı döken annelerimizi ve Mehmetçiklerimizi hiç unutmadık. 25 Nisan’da Şehitliklerde Annelerimizin sesi yükselecek. “Çocuklarımız vatanları için toprağa düştü” “Onlar bu ülkenin geleceğini çizdi” ve şimdi anneler “Yavrularım Biz Geldik, Huzur içinde uyuyun” diyerek tüm dünyaya seslenecekler, dedi.

Konuşma sonrası Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen askerlerimiz anısına “Yavrularım Biz Geldik” diyerek denize karanfiller bırakıldı. Anma töreninin ardından rehberler eşliğinde şehitlikler gezildi ve etkinlik sona erdi. DOÇEK Anneleri törende emeği geçenlere, törene katılanlara ve araç desteğinden dolayı Keşan Belediyesine teşekkür ettiler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263