banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

"Dünya Didim'i Seviyor" projesinde hazırlıklar devam ediyor

Didim Göç idaresi ve Didim Kent Konseyi öncülüğünde Didim’de yerleşik olarak yaşayan yabancılar ile Didim’i dünyaya tanıtmak adına bir festival tertiplenmesi adına çalışmalar başlatıldı.Kemal ETLEÇ/ DİDİM POSTASI- Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde bu festival hazırlık çalışmasının ilk adımı atıldı. "Dünya Didim’i Seviyor" adlı projenin hazırlık toplantısına Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız,G öç idaresi temsilcisi Gökhan Çetin  Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Didim Zıraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ve Didim’de yerleşik yaşayan yabancılar katıldı.

Didim Kent Konseyi Başkanı Ayyıldız açılış konuşmasında "Göç idaresinin yaptığı tespit sonucu 50’nün üzerinde bir ülke vatandaşının Didim’de yaşaması bizlere mutluluk veriyor. Didim’in geniş yelpazede yer almasını projelendirme anlamında Didim’in mülki amirleri, yerel yönetimleri, odaları ve dernekleriyle ortaya bir proje çıkarmak istiyoruz. 38 ülke temsilcisinin daha da artacağına eminiz. Ortak yaşamın Türkiye ve uluslararası ülkelere mesaj vermek adına bir proje olduğunu söylemek istiyoruz. Didim’in barış ve kardeşlik şehir olduğunu, bu ilkeler doğrultusunda da ortak yaşamı belirten bir proje olduğunu tekrar belirtmek istiyoruz. Ülkelerle ortak bir alanda buluşarak kendi kültürlerini,  sosyal yaşamlarını, yiyecek kültürleri yansıtmalarını sağlayacağız. Gastronomi alanında çalışmalarımızı başlattık. Gastronomiden sonra da turizm de neler yaparız, Didim’i nasıl tanıtırız bunlarla ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Bundan sonraki süreçte projeyle ilgili aktif bilgilendirme yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Festival Hakkında çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Eylül ayının başlarında yapmayı planladığımız "Dünya Didim'i Seviyor" festivalimiz için hazırlıklarımız devam edecek" dedi. Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise konuşmasında Didim’in Dünya’nın en önemli destinasyonlarından birisi olduğunu belirterek, tarif, felsefe ve matematiğin çıkış noktası olduğunu ifade etti.

"DİDİM BİR BARIŞ KENTİDİR"

Başkan Şentürk, “Didim bir barış kenti olarak tescillendi. 1 Eylül’de Didim’de uluslararası bir boyutta Barış şenlikleri yapılıyor. 25 yıl gibi bir sürede kardeş ülkelerimizle dostluk projeleri üretiyoruz. Festivalle ilgili önerimde Didim’de farklı ülkelerin kültürel olarak tanıtılması için çalışmaları yapılabilir.” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ise; zeytin ve zeytinyağının öneminden bahsederek, “Zeytin ve zeytinyağı üzerine tadım paneli yaparak, özellikleri hakkında sizlerle konuşmak istiyorduk. İlk organizasyonun gastronomi alanında olması bizlerinde sizler için bir şeyler yapabilme fırsatı doğurdu. Bunun için çok mutluyuz. Yöresel yemeklerinizde Didim’in zeytinyağını kullanmanız bizleri mutlu edecektir.” dedi. Didim Kaymakamlığı adına Göç idaresi temsilcisi Gökhan Çetin de bu festivalin Didim'in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı düşüncesine olduğunu ifade etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263