banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu polis Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Edirne Keşan'da engelli bireyler kahvaltıda bir araya geldi

Keşan Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren engelli dernekleri ve KİSEV işbirliğinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, engelliler ve ailelerine yönelik kahvaltı etkinliği düzenlendi.EDİRNE İGFA- Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ve saat 09.30 sıralarında başlayan etkinliğe; engelliler ve dernek temsilcilerinin yanı sıra; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Eşi Mukaddes Helvacıoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Nergis Mustafapaşa, Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru katıldı.

  Etkinlikte engelliler ve ailelerine seslenen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’ın Engelliler Haftası’nda bir arada olduğunu belirterek, “Katkılarından dolayı tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Engellilerle ilgili dolu dolu bir farkındalık haftası geçiriyoruz. Bu anlamda kurumlarımız ve kendiniz ile gurur duymalısınız. Hafta nedeniyle Türkiye’de 5 gün etkinlik yapan başka bir belediye yok. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz.  Sadece Engelliler Haftası’nda değil her zaman yanıbaşınızdayız ve destekçiniziz. Önümüzdeki hafta pazartesi günü Sosyal Hizmet Merkezi’mizin önünde Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin temelini atacağız. Bu alanı Trakya Kalkınma Ajansımızla birlikte yapıyoruz. Bu merkezde her türlü etkinlik gerçekleştirilecek ve eğitimler, kurslar ve aktiviteler yapılacak. 5 milyon TL’lik bir proje. 2,5 milyon TL’si Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 2,5 milyon TL’de Keşan Belediyesi tarafından karşılanacak. Bir hayırseverimiz de araç desteği yaptı ve bu araçla merkeze engellileri taşıyacak. Özlem duyulan ve örnek olacak bir çalışma ile karşınızda olacağız.” dedi.  

Pandemi sürecinin yavaş yavaş sona ermesiyle engelliler başta olmak üzere tüm vatandaşlarıyla kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Kendinizi hiçbir zaman eksik hissetmeyin. Sizler ve aileleriniz çok güçlü bireyler. Çok seviliyorsunuz. Hayatın her alanında başarılı olmamanız için hiçbir güçlük yok. Sosyal yaşamda, iş hayatında, sporda ve sanatta  hayatın her alanında başarılı olabilirsiniz. Yeter ki evlerinizde durmayın. Gözönünde olmaya devam edin. Sizlerin sonuna kadar hem belediyeniz hem kurumlarımız hem de Keşan olarak yanınızdayız. Bizlerin elini bırakmayın, bizlerin de sizin elinizi bırakmaya hiç niyetimiz yok. Derneklerimiz ve vakıflarımıza üyelik kayıtlarını yapın. Sizlere ulaşmamız bu şekilde çok daha kolaylaşıyor. Yüreğimiz hep birlikte atıyor. Derneklerimiz ve vakıflarımızın gönüllü çalışanlarıyız. Zihinsel Engelliler Derneği Başkanımız Emine Sönmez’in bir hayali var. Bu hayalin arsa sorununu hallettik. Bundan sonra hep birlikte Ankara’da temaslarda bulunacağız.”

 Etkinlikte daha sonra engelliler adına Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde eğitimini tamamlayan Mehmet Burak Gürtunca söz aldı. Gürtunca, hem kendi hayatı hem de engellilerin hayatına dair paylaşımlarda bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263