Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Gaziantep'te 150 hayvan yuvaya kavuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, 2022 yılının ilk 4 ayında 968 sokak hayvanını ağırladı. Tedavi ve gözlem süreçlerini tamamlayanlardan 150 can dostu sahiplendirildi, diğerleri alındıkları doğal yaşam alanlarına bırakıldı.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri 2022 yılının ilk çeyreğinde 968 sokak hayvanının gerekli tedavilerini tamamladı, aşılarını yaptı, kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdi. Tedavisi biten hayvanlar çip takılarak alındıkları yaşam alanlarına tekrar bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı barınağında yılın ilk 4 ayında 150 can da yeni yuvasına kavuştu. 20 yaşını dolduran ve bakım şartlarını yerine getiren vatandaşlara sıkı denetimler sonrası canlar teslim edildi. 

ALO 153 ve barınağa bizzat yapılan başvuruların ardından ekipler evlere giderek hayvanlar için özel alanlar, bahçe, bakım şartlarının uygunluğu gibi konuları titizlikle kontrol ediyor. Sahiplenme sonrası ilerleyen zamanda şartları sağlayamayan vatandaşlardan hayvanlar alınarak koşulları yerine getiren yeni yuvalarına götürülüyor.

Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, sahiplendirme ve barınakta hayvanlara yapılan bakım konularına dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi'nin 2022 yılının ilk 4 ayında toplamda yeni 968 sokak hayvanını ağırladığını belirten Özsöyler, "Bu misafir ettiğimiz hayvanlardan 150’sine tekrardan yuva bulduk, sahiplendirdik. Bunları sahiplendirirken de belli kıstaslar arıyoruz. Özellikle 20 yaşını doldurmuş olmak ve bakım için fiziki bahçe veya canlının kendine ait bir alanı olması gibi kriterlere bakıyor ona göre sahiplendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca şehrin 250 farklı yerinde besleme noktaları bulunuyor. Buralarda rutin olarak ekiplerimiz mama ve havaların ısınmasından dolayı bol miktarda su bırakıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz bütün canlarında belediyesiyiz. Onlara hizmet vermekten çok memnun ve mutluyuz" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263