Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Hayırsever iş insanı ve kardeşinden Buca Kızılay’a anaokulu bağışı

Buca Kızılay, hayırsever bir iş insanı ve kardeşi ile birlikte Buca’ya yepyeni bir anaokulu yapacak. Yeni yapılacak anaokulu ile ilgili protokol İzmir Valiliği’nde imzalandı.İZMİR (İGFA)-  Amerika’da yaşayan iş insanı Ulaş Utku Bozdoğan ve kız kardeşi Ekin Genç, emekli öğretmen olan ve 2015 yılında kaybettikleri anneleri Fazilet Bozdoğan için Buca’da anaokulu yaptırma kararı aldı. Anaokulu protokolünde İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Türk Kızılay Buca Şube Başkanı Kamuran Temel, Türk Kızılay Buca Şube Başkan Vekili Cihan Arslan yer aldı.

 Anlamlı okul bağışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Buca Şube Başkanı Kamuran Temel, “Kurucu başkanı olduğum Buca şubemizi kurduğumuz günden bugüne değerli iş insanı sayın Utku Ulaş Bozdoğan, taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Daha öncesinde projelendirdiğimiz 4 köy okuluna kitaplık projesi ile ilgili de ciddi anlamda kendisinden bağış aldık. Köy okullarındaki geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hayatlarına ciddi katkıda bulunmuştur. Bu projeyi tamamladıktan sonra kendisinin bir hayali olduğunu bizlere bahsetti. Bu hayalinin de emekli öğretmen annesi Fazilet Bozdoğan için bir anaokulu yaptırmak istediğini söyledi. Bizde bu anaokulunun Milli Eğitim’in eğitime yüzde yüz destek kampanyası adı altında Buca ilçemiz sınırlarında yapılması hususunda kendisine talepte bulunduk. Sağolsun bu talebimizi kırmadı. Bu okulun Buca’da yapılması ile ilgili sonuna kadar destek olduğunu bizlere iletti. İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda okulun yerinin belirlenmesi ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşmeler yaptık. Okulun yeri belirlendikten sonra da Sayın Valimize bu konu ile ilgili bağışçımızın bir anaokulu projesi olduğunu ve bu anaokulunun Buca ilçesinde yapılması istendiğini aktardık. Sayın valimizde bu konuda çok mutlu olduğunu ve bir an önce gerekli işlemlerin yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze talimatlarını verdi. Bugün burada Sayın Valimiz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, Sayın Buca Kaymakamımız, Sayın Buca İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber böyle bir güzel bir anı ölümsüzleştirmek adına imza törenine katıldık. Öncelikle bağışçımız olan iş insanı Ulaş Utku Bozdoğan ve değerli kardeşi Ekin Genç Hanımefendi’ye böyle bir eseri Buca’ya kazandırdığı için ve bize bunu vesile kıldığı için çok teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e, Buca Kaymakamımız Mahmut Nedim Tunçer’e,İzmir Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit Yentür’e,  Buca İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Güneş ve değerli bürokratlara teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim inşallah bu okuldaki okuyacak öğrencilerimizin Türk Milleti’ne faydalı, bayrağına ve dinine bağlı, yardımsever kişiler olarak yetişmesine bizleri vesile kılar” şeklinde duygularını ifade etti.

Bağış hakkında bir açıklama yapan iş insanı Ulaş Utku Bozdoğan, “Liseden sonra Amerika’da üniversite eğitimimi tamamlayarak Philadelphia kentine yerleştim. O tarihten sonra Amerika ve Avrupa’da farklı yatırımlar ve şirketleri bulunan bir iş insanı oldum. Annem Fazilet Bozdoğan birçok okulda yüzlerce kendisine aşık öğrenci yetiştirdikten sonra 2000’li yılların başında emekli oldu. Emekli olduktan sonra da çeşitli okullarda dil eğitmenliği yaptı. 2015 yılı Ekim ayında aramızdan fiziksel olarak ayrıldı.

Annemizin görev aldığı okullar arasında gelir seviyesi düşük çocuklarımıza eğitim veren birçok okul bulunuyordu. Seneler süren eğitim ve öğretim hayatı sonunda kendisini en çok ziyaret edenler de işte bu okullarda eğitim verdiği, gerek elinden tutup gerekse ekmeğini paylaştığı öğrencileriydi. Eğitimin özellikle ihtiyaç sahibi çocuklar için ne denli önemli olduğunu ondan öğrendik. Eğitimin en önemli aşamasının 0-6 yaş aralığı olduğunun bilinciyle bu mirası bugün yaşatmak adına, canımız annemizin vesilesi ile ihtiyaç sahibi olan yurdumuzun çocukları için kız kardeşim Ekin Genç ile elimizi taşın altına koyma kararı aldık. Aynı zamanda kurucu üyelerinden Kızılay Buca Şubesi’nin başkanı, saygıdeğer abim Sayın Kamuran Temel’in büyük katkıları ile Fazilet Bozdoğan Anaokulu’nu inşa etmek için girişimlere başladık.

Buca’mıza, İzmir’imize ve vatanımıza sevgi dolu küçük yürekler yetiştirmesi için ön ayak olmasını hayal ettiğimiz bu sıcak yuvanın tüm ülkeye umut olmasını diliyoruz. Bu vesile ile yardım imkanı olan herkesi de müthiş bir özveri ve şeffaf hizmet anlayışı ile çalışan Buca Kızılay Şube’mize bekliyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263