banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

İKÇÜ'de 'yüzde 100 yerli' vurgusu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yazılımı yapılan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Çalıştayının (ÜBYS) dördüncüsü Kuşadası’nda yapıldı.İZMİR (İGFA) - İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nca düzenlenen çalıştayın açılışına, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Tolga Balcı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Daire Başkanı Muhammed Raşit Özdaş, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve İKÇÜ Genel Sekreteri Nuretdin Memur katıldı.

Üç gün süren çalıştayı, 87 kamu ve vakıf üniversitesinden 250 üst düzey yönetici takip etti.

UBYS’yi bir marka haline getirmeye yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyleyen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Köse, 2012 yılında projelendirilen UBYS’ye Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın sağladığı mali desteğin altını çizdi.

Prof. Dr. Köse, dışa bağımlılığımızı azaltmanın ve kamu bütçesinde tasarruf sağlamanın en önemli adımlarından birinin her alanda kendi yazılım ve donanımı üretebilir hale gelmek olduğunu kaydederek, "UBYS, gelinen noktada ciddi bir kaynak tasarrufunu sağlamış durumda. Pandemi sürecinde hepimizin kullandığı uzaktan eğitim sistemi sayesinde yeni koşullara sağladığımız adaptasyon, sistemin ülkemiz yükseköğretimi için ne denli önemli olduğunun ispatıdır. Biz 10 yılda önemli deneyim kazandık ve güçlü bir alt yapı oluşturduk Ülkemizde ilk ve tek olma özelliğine sahip olan UBYS için, yurt dışından üniversitelerin bizimle temasa geçmeleri bizleri gururlandırdı. İKÇÜ olarak yerli ve milli olma özelliği taşıyan yazılımımızı ihraç edebilecek adımları atmaya başladık” diye konuştu.

“Bu bir takım oyunu” diyerek tüm personele, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tunçez nezdinde tebriklerini ileten Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ise, "Bundan 10 yıl önce üniversite bilgi yönetiminde entegre bir sistemi oluşturmaya yönelik çabalarımız, bugün büyük bir aile olarak bizlerin bir arada olmasını sağlayacak bir noktaya ulaştı. İKÇÜ Bilgi İşlem ekibini tebrik ediyorum" dedi.

Çalıştay, kullanıcıların sorunlarına yönelik geri dönütlerin alınması ve iyileştirilmesi gereken hususların saptanması çalışmalarının ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263