Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kocaeli'de çiftçiye mazot ve gübre desteği müjdesi

Kocaeli'de düzenlenen Çiftçi Şenliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan çiftçiye mazot ve gübre desteği müjdesi geldi.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen “Çiftçi Şenliği”, İzmit Şarışeyh Mahallesi’nde bulunan mesire alanında çeşitli etkinliklerle başladı.

Şenlikte, çiftçilere iki müjde veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, geçen yıl 12 bin çiftçiye verilen mazot desteğini bu yıl da devam ettireceklerini ve 45 milyon liralık desteği sağlayacaklarını anımsattı.

Bu yıl da çiftçilere yapılacak destekler için toplam 137 milyon liralık bütçeden pay ayrıldığını belirten Büyükakın, “Bu destekler kapsamında, bütün çiftçilerin beklediği iki müjdeyi de buradan veriyorum. Geçen yıl 12 bin çiftçimize verdiğimiz mazot desteğini bu yılda devam ettireceğiz ve 45 milyon liralık desteği sizlere sağlayacağız. Tamamı hibe. Biliyorum aslında daha çok destek vermek lazım ama yol da yapmamız, parkta yapmamız gerekiyor. İkinci müjdemiz de geçtiğimiz yıllarda verdiğimiz gübre desteğimizi bu yıl da sürdürüyoruz. Çünkü çok faydasını gördük. Şu anda da tam zamanı. 40 milyon liralık bütçeyi ayırdık ve gübre desteğimizi önümüzdeki süreçte sağlayacağız” diye konuştu.

ORGANİK TARIM VE ATA TOHUMU

Kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Başkan Büyükakın, "Aslında biraz da bu işi onlar yapıyor. Hakkı, emeği olana teslim edelim diyoruz. Hanımlar, bu tür projelerde önceleyeceğimizi, kayıracağımızı da buradan duyuruyoruz. Özellikle kadınlar, kuracakları birlik ve kooperatiflerle üretime ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Çocuklarının geleceğine katkı sağlayacaklar. Birliklerimizle kooperatiflerimizle tarım müdürlüğümüzle muhtarlarımızla Türkiye’ye örnek olan çok güzel işler yaptık. Daha iyisini ve daha güzelini yapacağız” dedi.

Çiftçiler arasında geleneksel yarışmalar, animasyon ve çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi. Çocuk oyun gruplarının ve palyaçoların da yer aldığı etkinliklerde ayrıca, köyler arası ödüllü halat çekme, erkek-kadın ve çocuk çuval yarışmalar da yapıldı. Çiftçiler gün boyunca eğlenerek, güzel bir gün geçirme fırsatı buldular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263