banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Kocaeli'de engellilere yönelik kentsel donatılar yaygınlaşıyor

Kocaeli'de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde uzun yıllardır cadde, bulvar, park, bahçe, mesire alanı ve diğer birçok noktaya kentsel donatı elemanı üretiyor. KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendi bünyesinde ürettiği kentsel donatılarla, engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde daha yoğun bir şekilde yer almalarına olanak sağlıyor.

Bu kapsamda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı engellileri de unutmayarak İzmit Cumhuriyet Bulvarı’na kendi atölyelerinde ürettiği engelli banklarından koydu. Engelli vatandaşların sosyal hayatta daha kolay adapte olmasına yardımcı olan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri bu çalışmasıyla takdir topluyor.

Cumhuriyet Bulvarı’ndaki engelli rampası ve banklarını kullanan Aylin Arslan duygu ve düşüncelerini paylaştı. Arslan, “Eşim de engelli, ben de 41 yıldır engelliyim. Kaldırım ve rampalarda çok sıkıntı yaşıyorduk. Bize yardımcı olmaları için birilerini bekliyorduk. Çünkü arabalarımız takılıyordu. Şimdi her şey çok güzel. Yapılan çalışmalar sonucu bir başkasından yardım istemeden geçebiliyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263