Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kocaeli Turgut Özal Köprüsünde asansör faaliyete geçti

İzmit'te Turgut Özal Köprüsünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısı sebebiyle çalışamaz hale gelen kuzey asansörünün onarımı yapıldı.KOCAELİ İGFA- Yaklaşık bir ay önce Turgut Özal Köprüsü kuzey asansörüne kimliği belirsiz kişilerin zarar vermesi, vatandaşların uzun süre mağdur olmasına neden oldu. Yapılan saldırı sonucu asansörün iç kapısı ve iç kapı mekanizma merkezi zarar gördü. İki adet kapı paneli, kapı eşiği, fotosel takımı gibi mekanizmalar çalışamaz hale geldi. Bu durum karşısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Daire Başkanlığı Enerji Aydınlatma ve Mekanik İşler Şube Müdürlüğü tarafından asansörün zarar gören parçaları değiştirildi, tamiri ve bakımı yapılıp faaliyete başlaması sağlandı.

ZARAR GÖREN PARÇALAR DEĞİŞTİ

Büyükşehir tarafından Turgut Özal Köprüsünün kuzey kesiminde duyarsız bazı kişilerin hedefi olan ve çalışamaz hale gelen asansörün bakımı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu uzun süre kullanıma kapatılan asansörün zarar gören iç kapı ve iç kapı mekanizma merkezi, iki adet kapı paneli, kapı eşiği, fotosel takımı gibi mekanizmaları değiştirildi. Köprüyü kullanmak isteyen vatandaşlar için asansör kabini onarılıp hizmete açıldı.

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Yapılan saldırı sonucu maddi zararın oluştuğu asansörün haftalarca hizmete kapanması ise özellikle engelli bireyler ve çocuklu ailelerin mağdur olmasına yol açtı. Büyükşehir tarafından yapılan çalışmayla bu mağduriyet giderildi. Ulaşımda kolaylıklar sağlayan asansörlere verilen zararlar sebebiyle en çok engelli bireylerin ve bebekli ailelerin mağdur olduğu göz önünde bulundurarak, vatandaşların daha duyarlı olması bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263