Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğanyol’da fidan dağıtımı yaptı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen aşılı ceviz, badem ve elma fidanlarının toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dağıtım törenine katıldı.MALATYA (İGFA)- Doğanyol ilçe merkezinde gerçekleştirilen aşılı ceviz, badem ve elma fidanı dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanısıra Doğanyol Kaymakamı Mete Öztürk, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Pütürge ve Doğanyol Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, “Bilindiği gibi zor bir süreçten geçiyoruz. Gerek pandemi olsun, gerekse dünyada yaşanan sıkıntılar olsun. Bu sıkıntılı süreçlerde tarımın önemi tekrar anlaşıldı. Bu süreçte artık tarım anlamında güçlü olan ülkeler ayakta duracak. Teknolojimiz ne kadar ilerde olursa olsun aç karnına bir şey yapamayız. Bu konuda da Malatya’mızın şehr’ül emini Sayın Selahattin Gürkan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Gerek tahıl anlamında, gerek meyvecilik ve fidancılık anlamında olsun başkanımızın yaptığı işler ortada. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için ben şahsım ve kurumum adına kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kendi tesislerinde ürettikleri fidanları vatandaşlarla buluşturmak için çalıştıklarını dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Süreç, dünyanın ekolojik dengesinin bozulma süreci. Küresel ısınma, iklim değişikliği, kuraklık ve ekolojik dengenin bozulması dünyadaki dengelerinde bozulmasını beraberinde getiriyor. Bugün, önümüzdeki süreçte en önemli şeyin gıda olduğunu ifade etmek istiyorum. Gıdaya sahip olan, stratejik anlamda güce sahip olmuş demektir. Bu anlamda ekilebilecek toprağımızı, sulanabilecek toprağımızı muhakkak ekmemiz, sulamamız ve verimini de artırmamız lazım. Bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte projelerde paydaş olarak çalışıyoruz. Bu yıl 400 bin kg’ın üzerinde tohum dağıttık. Vatandaşımızın nadasa bıraktığı arazilerinin ekilmesini sağlamak ve destek vermek için çalışmalar yaptık. Yine 40 bin kg’ın üzerinde nohut ve fasulye dağıtıldı. Ayrıca kendi tesislerimizde ürettiğimiz fidanlarımızı da kaymakamlıklarımıza gönderdik ve dağıtımları gerçekleştirilmiş oldu. Bugünde ceviz, badem ve elma fidanlarını dağıttık. Sultansuyu harasında bizlere tahsis edilen çiftlik arazimizde ürettiğimiz fidanları vatandaşlarımızla buluşturma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263