Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Marmaris’te toplu konut yapımı için yer arayışı başladı!..

Ajans CANKA- Beraberinde AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriyle basın mensuplarını ağırlayan AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; Marmaris’te her geçen gün artan konut ve ev kiralarıyla ilgili hükümet olarak, hem turizm çalışanlarının hem de asker polis adliye personeli gibi memur kesiminin barınma ihtiyaçlarını karşılayacak, “Çalışanlar Köyü” şeklinde bir toplu konut projesi planladıklarına dikkat çekerek, “Marmaris’te şuan için en büyük sorun inşaat yapılacak yer bulunamaması. Yer belirlendikten hemen sonra toplu konut inşaatına başlayacağız.” dedi.

ESNAFA NEFES ALDIRACAK DESTEK KREDİSİ BAŞLIYOR

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Muğla’nın diğer ilçeleriyle birlikte Marmaris’te İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne kayıtlı olan Arıcılara da hafta sonuna kadar şeker dağıtımı yapılacağına dikkat çektiği konuşmasının devamında; “Arıcılarımıza şeker dağıtımı Marmaris’te hafta sonuna kadar şeker dağıtılacak. Marmaris’te özellikle yangınlardan sonra oluşan erozyonlar sonucu oluşan deniz kirliliğinin giderilmesi için bakanlık nezdinde sezona varmadan temizleme çalışması yapılacak, bu sıkıntı aşılacak. Marmaris teki esnafımız önce pandemi sonra yangınlar sebebiyle ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Bugün itibarıyla KGF Genel Müdürlüğü (KGF - Kredi Garanti Fonu) teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ'lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olmaktadır. KGF, KOBİ'lerin ve KOBİ dışı işletmelerin finansmana erişimine destek olan bir fondur. KGF kredisi ile esnaflar ya da KOBİ'ler kredi kullanımını daha kolay tamamlayabilmektedir) kanalıyla Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank olarak 3 devlet bankası kanalıyla toplamda 350 Milyon TL önümüzdeki haftadan itibaren Marmaris esnafımıza verilecek. Bundan başka ilçe başkanlığımdan beri çok arzuladığım Marmaris’ e Fen Lisesi kazandırılması çalışmasıydı. 2022 yılında Muğla ile alakalı 4 okul imzadan çıktı. Seydikemer’e Anadolu lisesi, 3 Tane de Marmaris’e Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi. Toplamda yaklaşık 135 Milyon TL değerinde Milli Eğitim yatırımı bu yıl ihaleye çıkıp inşaatına başlanacak.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263