Öne Çıkanlar yutma bozuklukları finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen engeliler

Samsun'da Jandarma'dan 4-12 yaşa trafik eğitimi

Samsun İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesindeki okullarda okuyan 1000 öğrenciye uygulamalı trafik güvenliği eğitimi verilmesi için yürütülen çalışmaya başladı.SAMSUN (İGFA) - Samsun'da İlkadım Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda başlayan eğitimlerde, 4-12 yaş grubundaki çocuklara akülü araçlar kullandırılarak trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler verildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın katılımıyla Kavak Emirli ve Çakallı İlköğretim okulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

TÜRKİYE GENELİ EĞİTİM HEDEFLENİYOR

İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Samsun Valisi Dağlı, ilk etapta 40 öğrenciye Jandarma'nın trafik eğitimi verdiğini belirterek, belli bir periyot ve sıra dahilinde belirlenen öğrencilerin eğitimlerini alacağını kaydetti. Trafikte eğitimin bu yaşta başlaması gerektiğini söyleyen Vali Dağlı, Türkiye genelinde Jandarma bölgesinde eğitim gören 50 bin okul öncesi ve ilkokul öğrencisine yönelik uygulamalı trafik eğitimi verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da eğitimlerin önemine dikkati çekerek, eğitimlere destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263