banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Şanlıurfa'da deprem tatbikatı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) doğrultusunda hazırlanan senaryo gereği, Şanlıurfa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi. ŞANLIURFA (İGFA) - Şanlıurfa'da gerçekleşen deprem tatbikatı Vali Abdullah Erin başkanlığındaki Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nden koordine edilen tatbikat, operasyon planına uygun şekilde başarıyla tamamlandı.

Harran Konteyner kentte gerçekleştirilen tatbikat, hem masa başı planlaması hem saha tatbikatı olarak iki aşamada uygulandı.

Senaryo gereği Şanlıurfa ili Bozova ilçesinde meydana gelen depreme müdahale eden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü öncülüğündeki çalışma grupları arasında koordinasyon sağlandı. Sarsıntının bitimi ile birlikte AFAD, hasarın yoğunlaştığı bölgelere dair bilgileri alarak değerlendirmeye başladı. Deprem bölgesinde elektrik, su, doğalgaz kesintilerinin yaşandığı, ulaşımda aksamalar olduğu, karasal ve GSM haberleşme hatlarında hasarlar meydana geldiğine ilişkin tespitler yapıldı. Deprem sonrasında yangınlar çıktığı belirlendi.

Tatbikatta, deprem sonrası arama kurtarma ve diğer çalışmalar için AFAD Koordinasyon Kurulu üyeleri ve 26 yerel düzey TAMP çalışma grubu arasındaki koordinasyon test edildi.

Masa başı tatbikatında TAMP ve AYDES iletişim uygulamaları ile afet alanında görevlendirilen ekipler ve malzemelerin yönlendirilmesi sağlandı.

Operasyon Planlarından sorumlu ana çözüm ve destek çözüm ortağı olan kamu kurum ve kuruluşlarının ekiplerinin olay bölgesine en kısa sürede ulaştığı, tüm ekiplerin çalıştırıldığı saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263