İYİ Parti Iğdır İl başkanı Sadık Uca son dönemlerde Sınır kapılarında yaşanan yoğunluk ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Iğdır, Dilucu, Nahçıvan, Poldeşt hattı ve Ağrı Gürbulak sınır kapılarında gümrükleme sürecindeki evrak işlemlerinin yetkililerce çok yavaş yürütülmesi sebebiyle sürücülerimiz günlerce sınır kapılarında bekletilmekte; evlerinden, ailelerinden ve çocuklarından günlerce uzak kalmaktadır.” dedi.

İYİ Parti Iğdır İl başkanı Sadık Uca TIR sürücülerinin yaşadığı sorunlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Uluslararası taşımacılık yapan tır şoförlerimiz, sınır kapılarındaki işlemlerin yavaş ilerlemesi ve görevli personelin işi ağırdan alması nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

Iğdır, Dilucu, Nahçıvan, Poldeşt hattı ve Ağrı Gürbulak sınır kapılarında gümrükleme sürecindeki evrak işlemlerinin yetkililerce çok yavaş yürütülmesi sebebiyle sürücülerimiz günlerce sınır kapılarında bekletilmekte; evlerinden, ailelerinden ve çocuklarından günlerce uzak kalmaktadır.

Gümrük sahalarında ve kuyruklarda günleri bulan bu uzun bekleyişler; beslenme, hijyen, banyo, temiz su ve sağlık gibi en temel insani ihtiyaçların dahi karşılanamamasına yol açmaktadır. Sürücülerimiz, bu sıkıntıları anlatacak yetkili muhatap bulamamaktan, ulaştıklarında ise sorunlarına çözüm üretilmemesinden şikâyetçidir.

Önemle belirtmek gerekir ki; Türk gümrük kapılarımızda personelimiz büyük bir özveriyle çalışmakta, işlemler hızlı ve sorunsuz bir şekilde yürütülmektedir. Ancak ne yazık ki; Dilucu Gümrük Kapımızın karşısındaki Azerbaycan (Nahçıvan) Sederek Gümrüğü, transit geçiş güzergâhındaki İran Poldeşt Gümrüğü ve Gürbulak Gümrük Kapımızın karşısındaki İran Bazergan Gümrüğü personelinin işlemleri yavaştan alması ve bu kapılardaki çalışma temposunun yetersizliği nedeniyle şoförlerimiz sınırda mağdur edilmektedir.

Polis memuru Melih Kaygusuz'dan acı haber
Polis memuru Melih Kaygusuz'dan acı haber
İçeriği Görüntüle

Gittikçe derinleşen ve artık dayanılmaz bir hal alan bu mağduriyetin son bulması adına; yetkili makamları bir an önce duruma müdahale etmeye ve gümrük kapılarındaki işleyişi hızlandıracak adımları derhal atmaya davet ediyoruz.