Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Okul yapılacak alandaki ağaçlar taşındı

 Yalova'da, eski Yalova Meteoroloji Müdürlüğü alanındaki ağaçlar, ağaç sökme ve dikme makinesi ile taşındı.

Merkez Süleymanbey Mahallesi'ndeki eski Yalova Meteoroloji Müdürlüğü alanına yapılacak Atatürk İlkokulu ek bina inşasına yönelik çalışma kapsamında bölgede bulunan ağaçlar, ağaç sökme ve dikme makinesi ile söküldü.

Sökülen ağaçların, Termal Yolu'ndaki İl Özel İdaresinin lojmanlarının bahçesine, ya da Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsüne dikileceği öğrenildi.

Yüklenici firmanın Şantiye Şefi Furkan Akatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alanda hiçbir ağaç kesilmedi, kesilmeyecek. Budama ve taşıma işlemi yapıyoruz." dedi.

İnşaat sahasına giren ağaçların tek tek taşındığını ifade eden Akatay, "Ufak meyve ağaçlarını taşıyoruz. Kasım aylarında söküm ve dikim işleri yapılıyor. Taşınan ağaçlarımıza özel ilaçlamalarımız ve bakımlarımız da yapılacak. Bu taşıma makinesinin daha büyük olanı da gelecek. Dünyada ikinci büyüklükte olan bir makine. Kenarlara alacağız ve meydanı boşaltmış olacağız. Okulumuzun girmediği alanlar olduğunda ağaçlara da zaten hiç dokunmayacağız. Araç İstanbul’dan getirildi. Taşımadan önce budama işlemi yapıyoruz. Bazen bu durum bile yanlış anlaşılabiliyor. Meteoroloji alanında hiçbir ağaç kesilmedi, kesilmeyecek." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Yalova

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263