banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

SEDAŞ, PowerNet ile hem hızı hem verimliliği artıracak

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce’yi içine alan 20 bin kilometrekarelik faaliyet bölgesinde daha hızlı ve verimli hizmet sunacak yeni bir projeyi geçtiğimiz günlerde devreye aldı. Büyük bir yatırım yapılarak hayata geçirilen PowerNet projesi ile yeni nesil Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) kuruldu.

Bu kapsamda diğer bilgi yönetim sistemleri ile tam entegrasyon sağlanarak elektrik dağıtım hizmetinde yeni kazanımlar ve iyileştirmeler hedeflenecek.

SEDAŞ, PowerNet projesi sayesinde elektrik trafosundan binalara dek tüm şebekelerin gerçek zamanlı yönetilmesini sağlayacak CBS sistemini kullanıma aldı. Şebeke Yönetim Müdürlüğü tarafından yürütülecek PowerNet planlama, analiz, entegrasyonların geliştirilmesi ve fonksiyonların aktarılması, veri tabanı migrasyonu, raporlama ve mobil saha uygulaması geliştirilmesi gibi süreçleri kapsamaktadır.

DİJİTAL PROJELERLE HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, elektrik dağıtımdan bakım ve onarıma dek tüm saha operasyonlarında verimliliği artırmayı amaçlayan projenin ayrıntılarını anlattı.

PowerNet’in mevcut iş süreçlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Odyakmaz; “Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerimizde sunduğumuz hizmetin kalitesini sürekli yükseltme hedefimizde teknolojik dönüşümün rolü çok değerli. Bu nedenle PowerNet projesini bu yaklaşımımız doğrultusunda geliştirdik.

Projemiz kapsamında mevcut bilişim sistemlerimizle birleşen yeni nesil Coğrafi Bilgi Sistemi ile müşterilerimizin elektriki bilgilerini dijitalleştirerek otomatik biçimde anlık ve periyodik şekilde CBS’ye aktaracağız.

Aynı zamanda elektrik şebekesinin uzaktan izlenebilmesi ve şebekenin yönetilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz SCADA sisteminin dış aktarım süreçlerinin geliştirilmesini, sistemsel kontrollerini artırarak periyodik denetleme ile hataların en aza indirilmesini PowerNet projemiz ile sağlayacağız.

Geçtiğimiz mart ayında teknolojik dönüşümün diğer bir adımın devreye aldığımız, tüm saha faaliyetlerini tek bir sistem altında birleştirerek iş gücü yönetiminde etkinliği ve performansı artırdığımız Sentinel sistemi ile de kurduğumuz bu yapıyı geliştirerek sahadan veri girişlerinin CBS’ye işlenmesini sağlayacağız” dedi.

YENİ SUNUCULAR SAYESİNDE YÜKSEK SEVİYELİ HIZ

Projenin iyileştirmelerin yanı sıra önemli yenilikler de sunduğuna değinen Odyakmaz sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Şebekemizdeki bina ile elektrik trafosu arasındaki besleme hattının takibi ve raporlanması, web uygulamasında teknik çizim ve düzenleme yapılabilmesi ve trafoların puant takiplerinin de gerçekleştirilmesi PowerNet projesinin sunduğu yenilikler arasında.

Anahtar Kelimeler:
SEDAŞDr. Necmi Odyakmaz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263