banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Kocaeli Kartepe ve Derince'de market denetimi

 KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerde raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırmak amacıyla denetimlerine devam ediyor. Ekipler marketlerde raf ile kasa fiyatları arasında fark bulunması durumunda tutanak tutarak, işlem uygulanası için İl Ticaret Müdürlüğü’ne gönderiyor.

Kocaeli genelinde yer alan marketlerde vatandaşın mağduriyet yaşamasını önlemeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 12 ilçede denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü’nün Tüketici Hakları Zabıta Amirliği ekiplerince Kocaeli sınırlarında yer alan marketlerde fiyat etiketi, son kullanma tarihi, kasa ve reyon arasındaki fiyat farkıyla ilgili denetimler yapılıyor. Bu kapsamda ekipler denetimlerini Kartepe ve Derince ilçelerinde sürdürdü.

Denetimler kapsamında Zabıta ekipleri, Kartepe ve Derince’de vatandaşların her daim tüketim listesinde yer alan ürünlerden birer örnek alarak raf ve kasa fiyatlarıyla alış ve satış fiyatlarını karşılaştırıyor. Ayrıca her ürünün son kullanma tarihleri de ekipler tarafından kontrol ediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263