banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Kocaeli'nde kod yazma projesi KODELİ'nin lansmanı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 98 yılında gençler için 98 adet Robotik Kodlama Atölyesi inşa etti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtımda KODELİ Projesi kapsamında yapılan 98 Robotik Kodlama Atölyesi, gençlerimize armağan edildi.KOCAELİ(İGFA)-  Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan programda Cumhuriyet Kupası Drone Yarışları da düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın programda yaptığı konuşmada, "Kocaeli gençliğine sonsuz güveniyoruz. Geleceğin dünyasını, geleceğin Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz. Yarının dünyasının kodlarını Kocaelili gençlerimiz yazacak" dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan programda ilk olarak KODELİ projesiyle ilgili hazırlanan film gösterildi.

KODELİ'Yİ ATATÜRK DEDİĞİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAK İÇİN YAPIYORUZ 

Buhar gücüyle beraber dünyada endüstri 1 sürecine girildiği bilgisini veren Başkan Büyükakın, salondakilerin ilgiyle dinlediği konuşmasında şunları söyledi; ‘"Teknoloji 1 ile birlikte yeni bir yaşam başlamış, yeni bir mimari ortaya çıkmış, teknoloji şehirlere ve insanların yaşam biçimine de şekil vermiş. Aynı şekilde eğitim şekil değiştirmiş. Eskiden bireysel eğitimler verilirken, okullarda öğretmenlerle yaygın eğitim başlamış. Elektriği buharın yerine koyduğumuzda endüstri 2 olmuş ve yaşam biçimimiz yine değişmiş.

Ford, otomobil fabrikasında T üretim bandını geliştirmiş ve standart işi standart zamanda yapan işçilere ihtiyaç olmuş. Buna göre eğitim okulları açılmış. İnsanlar çalışmaya başladıkça, kazandıkça, tatillere, gezilere gitmişler, böylece turizm gelişmiş. İlk bilgisayarın atası transistörlü radyodur. 70’li yıllardaki ilk bilgisayarın ardından ben ilk bilgisayarımı 93’te KOÜ’de araştırma görevlisi olduğumda aldım. İlk aldığım bilgisayarın hard diski 80 megabayt, remi 4 megabayt idi. Ekranı masanın yarısını dolduruyordu.

Teknolojiyi doğru takip ederseniz, bunun iyi yetişmiş insan aklının ürünü olduğunu gördüğünüzde Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi hedefine nasıl ulaşacağınızı da görürsünüz. İşte KODELİ’ni bunun için yapıyoruz" dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263