banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Boğaziçi'nden Pakistan'a siber güvenlik

İSTANBUL (İGFA)-Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi’nin (BÜSİBER) liderliğinde “Pakistan’da Siber Güvenliği Yeniden Düşünmek: İnsan Faktörünün Temel Rolü” başlıklı Erasmus + projesi kapsamında, Pakistan’ın lider dört yükseköğretim kurumunda benzer merkezlerin kurulması için çalışmalar sürüyor. 

Toplantıda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi ve BÜSİBER Kurucu Yöneticisi Prof. Dr. Bilgin Metin, Eramus+ kapsamında desteklenen projenin Almanya’nın yanı sıra Pakistan ve Türkiye arasındaki iş birliklerine çok iyi bir örnek teşkil ettiğini belirtti. 

Metin, "Siber güvenliğin merkezde olduğu bu çok disiplinli projenin Almanya, Türkiye ve Pakistan arasında kurulan yükseköğretim iş birlikleri için çok önemli bir yerde durduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda 2016’da Boğaziçi Üniversitesi’nde hayata geçen BÜSİBER benzeri merkezlerin Pakistan’da Lahore Üniversitesi, Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hava Kuvvetleri Üniversitesi ile Karaçi İşletme Yönetimi Enstitüsü’nde de kurulması planlanıyor" dedi.

'BOĞAZİÇİ TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ ÜNİVERSİTELERDEN'

Almanya Saarland Üniversitesi Psikoloji bölümünden Dr. Nida ul Habib Bajwa, "Almanya, Türkiye ve Pakistan’dan uzmanların kendi alanlarından bakış açılarını paylaşmalarını çok değerli buluyorum.Türkiye’deki en iyi üniversitelerinden Boğaziçi ile böyle bir iş birlikleri yaptığımız için de mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Pakistan Hava Kuvvetleri Üniversitesi Havacılık Mühendisliği bölümünden Dr. Ammar Masood ise Pakistan’ın Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüğünü ve başta siber güvenlik gibi birçok alanda yükseköğretim kurumları arasında iş birliklerinin daha da artması gerektiğini söyledi. Projeyle Pakistan’daki öğrencilerin eğitimi ile yeni pratiklerin başta havacılık sektörü gibi birçok alanda tanıtılmasının mümkün olacağına da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263