Öne Çıkanlar kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Gazze'ye destek için kermes düzenlenecek

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) ve İnsani Yardım Derneği, Gazze halkına destek amacıyla kermes düzenleyecek.

Dernek Müdürü Engin Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze halkının, sağlıktan barınmaya, eğitimden gıdaya pek çok temel ihtiyacını karşılayamadığını belirtti.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gazze'deki Filistinlilere yardımları ulaştırmaya devam ettiklerini aktaran Sezer, şunları kaydetti:

"Ambargo ve abluka altındaki Gazze, uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail'in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor."

Sezer, son günlerde Gazze'ye yönelik saldırılar nedeniyle yeniden yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Gazzeli kardeşlerimize yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz diledikleri miktarda bağış yapabilecekleri gibi kermesimizden alışveriş yaparak da destek olabilirler. Tüm halkımızı 27 Ekim Cumartesi günü tarihi Orhan Cami yanındaki Bağış Kabul Merkezi önündeki kermesimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263