Öne Çıkanlar kız öğrenci yurdu feribot Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri İlker Çakır

Starbucks 8 bin mağazasını  kapatacak

Geçen hafta ABD'nin Philadelphia kentindeki bir Starbucks şubesinde iki siyahinin gözaltına alınmasının etkileri sürüyor. Binlerce kişinin protestosuyla karşı karşıya kalan Starbucks geri adım atmış ve özür dilemişti. Starbucks'tan son yapılan açıklamaya göre ise şirket, 29 Mayıs günü ABD'deki 8 binden fazla şubesini kapatarak çalışanlarına eğitim verecek.

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks 29 Mayıs'ta ABD'deki 8 binden fazla şubesini bir süreliğine kapatacağını açıkladı. Bu kafelerde çalışan personele "ırk ayrımcılığıyla mücadale" eğitimi verilecek. Starbucks'ın eğiteceği personel sayısı yaklaşık 175 bin.

Starbucks'ın ABD'de lisanslı yaklaşık 6 bin kafesi ise o gün açık kalacak.

Süpermarketler ve havaalanları gibi yerlerde bulunan bu şubelerin personeline de eğitim materyali gönderilecek.

İKİ SİYAHİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kahve zincirinin Philadelphia kentindeki bir şubesinde geçen hafta, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyahi müşteri polis çağırılarak gözaltına alınmıştı.

Starbucks olay sonrası eleştirilmiş, boykot çağrılarıyla karşılaşan şirketin CEO'su Kevin Jonhson mağaza müdürünün artık görevde olmadığını açıklamıştı.

Amerikan ABC News televizyonuna Johnson, "Mağazamızda yaşananlar ayıptı, yanlıştı" demişti.

Johnson ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı bir şirket olduklarını, böylesi bir durumda polis çağırmanın kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263