Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj

Belgrad ve Trakya üniversiteleri eğitim protokolü imzaladı

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) uluslararası eğitim alanında gerçekleştirdiği iş birliği anlaşmaları kapsamında, Sırbistan'ın Belgrad Üniversitesi ile protokol imzalandı.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Belgrad Üniversitesi’ni ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi.

Rektör Tabakoğlu'na görüşmelerinde, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz eşlik etti.

Tabakoğlu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Belgrad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivanka Popović'e yeni başladığı görevinde başarılar diledi.

Popović’i ziyaret eden ilk rektör olmaktan da mutluluk duyduğunu ifade eden Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Trakya Üniversitesi misyonu gereği Balkanlar’a odaklanan ve bu coğrafyada faaliyet gösteren en önemli kurumdur. 3 bin 200’e yakın uluslararası öğrencimizin yaklaşık 3 bini Balkanlar’dan. Türkiye’de 206 üniversite var ve Türkiye’deki üniversiteler bilirler ki, Balkanlar ile ilgili bir iş yapılacağı zaman, en önde Trakya Üniversitesi gelir. Trakya Üniversitesi 70 üniversitenin üye olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin daimi sekreteryası ve kurucu üyesi. Birliğin 70 olan üye üniversite sayısını, kısa zamanda 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu noktada, Balkanların en köklü ve eski üniversitelerinden biri olan Belgrad Üniversitesi’ni de bu birlik içerisinde aramızda görmenin bize güç katacağına inanıyoruz. İki üniversite arasında imzalanacak protokolün en kısa zamanda eyleme dönüşmesi ve sosyal, kültürel, bilimsel faaliyetler düzenlenmesi amacıyla, Balkanlar’da kurulan en eski Türkoloji Bölümü öğrencilerini Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı ifade etmek isterim. Ayrıca üniversitenizin tıp fakültesi öğrencilerine, Balkanların en büyük hastanesi olan 1100 yatak kapasiteli ve 250 öğretim üyesinin hizmet verdiği Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde staj imkanı da sağlayabiliriz. Rektörümüzü Edirne’de görmek de bizleri mutlu edecektir."

Belgrad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Popović ise, TÜ ile pek çok konuda iş birlikleri, değişim programları, ortak bilimsel ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263