31 Mart 2019 tarihinde AK Parti Sivas/Gürün belediye başkan adayı olan ancak MHP adayı Nami Çiftçi karşısında seçim kaybeden Feyzullah Arslan’ı Kocaeli genelinde uzun sayılabilecek yıllar gazetecilik yapıp hatırlamayan nerede ise yok gibidir.

AK Parti adayı olarak Sivas/Gürün belediye seçimine giren ancak MHP adayı karşısında başarılı olamayan Feyzullah Arslan 2001 yılında Kocaeli emniyet müdürü olarak bir yıl görev yaptıktan sonra Ankara’ya yani emniyet genel müdürlüğü bünyesine gitmişti.

Feyzullah Arslan Kocaeli emniyet müdürü olarak göreve başlamasından kısa bir süre sonra İl genelinde görev yapan bütün gazetecileri bir yemekte ağırlamış, o yemekte “ Beni ihtiyaç duyduğunuz her an yani 7/24 arayabilirsiniz, Kocaeli’nin güvenlik sorunlarının çözümünde gazeteci arkadaşlarıma çok büyük görevler düşüyor, Bundan sonra daha sık görüşeceğiz, Emniyet müdürlüğünün ve eminizin kapıları hepiniz için sonuna kadar açık, siz gelmezseniz misafirliğe ben geleceğim” demişti.

Feyzullah Arslan’ın o konuşmasından sonra Kocaeli’de kaldığı bir yıllık süre içerisinde birisi eşi hanımefendi ile birlikte evimize olmak üzere pek çok kez yayın kuruluşumuzda misafirimiz olmuş, saatler süren güzel sohbetler etmiştik.

Feyzullah Arslan’ın Kocaeli’den ayrılışının üzerinden  aşağı yukarı 17 yıl geçti, aradan geçen 17 yıllık zaman dilimi içerisinde ilimize kaç emniyet müdürü, geldi, kaç emniyet müdürü gitti, buradan giden emniyet müdürleri daha sonra hangi makamlara geldiler, yaşıyorlamı, öldülermi inanın haberdar değiliz.

O tarihten içerisinde bulunduğumuz zaman zarfında Kocaeli’ye gelen emniyet müdürlerinin bir kısmı içlerine kapandılar, bir kısmı etraflarında sayısı fazla olmayan dostları ile süreci tamamladılar, büyük bri kısmı da  gazetecilerden çok İktidar partisinin önde gelen isimleri ile bir arada olmayı yeğlediler.

İşin doğrusu bizde hayatının nerede ise tamamına yakınını gazetecilik yapmış birisi olarak Kocaeli’de görev yapan ve bize bir adım gelen Valilere, emniyet müdürlerine on adım gittik, bizimle mesafeli duran bürokratlara da “Bir bildikleri vardır “diyerek başarılarını  da yazdık, aksayan tarafları da kamu adına duyurduk, “Allah canlarına sağlık versin” temennilerinde bulunduk.

Bir sabah uyandık ki daha önce  Şanlıurfa ilimizde görev yapan Veysel Tipioğlu Kocaeli emniyet müdürü olarak görevlendirilmiş,  1966 yılında Kars'ta doğan Tipioğlu İlkokulu, Orta ve Lise öğrenimini başarı ile tamamladıktan sonra 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş.. 

1989 yılında Bolu ilinde görevine başlayan Tipioğlu 1993-2003 yılları arasında Erzurum ilinde görev yapmış, 2003 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Tipioğlu, sırasıyla;  2003-2004 tarihleri arasında Tuzla İlçe Emniyet Müdürü, 2004-2006 tarihleri arasında Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü, 2006-2009 tarihleri arasında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapmış.

2009 yılında İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden Tipioğlu, 2013 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Polis Başmüfettişi olmuş.

Veysel Tipioğlu 2014 yılında Muğla İl Emniyet Müdürü olarak atanmış, 2015 yılında Muğla İl Emniyet Müdürü iken görevinden istifa ederek, AK Parti'den Kars Milletvekili Aday Adayı olmuş, Seçim sonrası İçişleri Bakanlığı'nın 25/10/2016 tarihinde yayınlanan 2016/759 sayılı kararnamesi ile Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü olarak atanan  Veysel Tipioğlu  Polis Akademisini bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi "Yönetim ve Organizasyon" alanında yüksek lisansını tamamlamış ve halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü "Genel Türk Tarihi" bölümünde doktora çalışmalarına devam ediyor.

Son derece başarılı bir kariyere sahip olan Veysel Tipioğlu yukarıda da belirttiğimiz gibi 20 eylül 2019 tarihinde Şanlıurfa’dan, Kocaeli’ye tayin edilmiş, o günden sonra da görevine Kocaeli’de devam ediyor.

Veysel Tipioğlu’nu bir gazeteci-bürokrat ilişkisi çerçevesinde takip ederken önceki gün çalan telefonumuzu açtığımızda karşımızdaki Polis memuru kardeşimiz “Yüksel Bey, emniyet müdürümüz Veysel Tipioğlu Medya Kuruluşları ile Polis evinde kahvaltı yapacak, müsait olursanız sizi de kahvaltıya bekliyoruz” çağrısını yapınca dilimizden dökülen ilk ifadenin “17 yıl sonra yani Feyzullah Arslan’dan sonra ilk kez (En azından biz öyle biliyoruz) bir emniyet müdürü Kocaeli medyasını bir araya getiriyor, helal olsun” cümlesi olduğunu hatırlıyoruz.

Kahvaltının yapılacağı Polis Evine girdiğimizde Veysel Tipioğlu’nun ilk faydasını uzun yıllardır bir araya gelemediğimiz Gazeteci dostlarımızla bizi bir araya getirmesi olarak gördük, Görev yapacağı tüm ekibi ile salonu bir baştan bir başa dolaşan, elini sıkmadık, “Hoş geldiniz” demedik tek bir gazeteci bırakmayan Tipioğlu’nun bu davranışı salonda bulunan herkesten tam not almış oldu.

Biz 35 yıldır gazetecilik yapıyoruz, tanıyanlar bilir, kendimizi kanunlara sonuna kadar uyan, İyi vatandaş olabilmek adına gereken ne varsa yapmaya çalışan, Emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkmayan, yere asla çöp atmayan, Yüksek sesle konuşmayan, İçi boş tartışmalardan olabildiğince uzak duran, kolay kolay dost seçmeyen ancak seçtiği dostlarınmı da şartlar ne olursa olsun ömür boyunca bırakmayan,kendisini Ülkücü olarak tarif eden, Bürokrasi ile olabildiğince karşılaşmamaya özen gösteren bir yapıdayız, dolayısı ile Kocaeli’ye gelen tüm bürokratları görev süreleri boyunca burada yaşayan bir vatandaş olarak kendimize “Emanet” olarak görür, aynı bürokratın bu bölgeden ayrıldığında da  yaptıkları ile ilgili güzel anılar ile anılmasını temenni ederiz.

Biliyoruz ki kısa bir zaman önce Kocaeli’de göreve başlayan Veysel Tipioğlu’nun birinci görevi sınırlarımız içerisinde yaşayan yaklaşık 2 milyon civarındaki vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamasıdır, Sağlam duruşu ile tanıdığımız Tipioğlu’nun Kocaeli’ye gelinceye kadar görev yaptığı yerleşim merkezlerinde yaptığı çalışmalar bundan sonrası içinde zaten bütün ipuçlarını veriyor.

Biz Tipioğlu’nun göreve başlamasından sonra Muğla ve  Şanlıurfa’da yaşayan dostlarımız ile görüştük, konuştuğumuz dostlarımızın tamamı “Yüksel Ercan,bu zamana kadar gördüğün, tanıdığın tüm emniyet müdürlerini unut, Veysel Bey, tertemiz, pırıl pırıl, sevecen, görevine aşık bir bürokrat, kendisini o tebessüm eden yüzü ile 7/24 halkın arasında göreceksin, Sana da düşen tecrübeli bir gazeteci olarak Kocaeli’nin güvenliği adına yanında durmaktır” ifadelerini kullandılar.

Bürokrasi ile Halk arasında köprü vazifesini yapan Medya kuruluşlarına mensup dostlarımız bu toplantı ile Veysel Tipioğlu’nu birebir yakından tanıma imkanı buldular, bütün gazeteci kardeşlerimiz gibi bizde elimizden geldiği kadar Kocaeli’de yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu güvenlik güçlerimizin başında bulunan Veysel Tipioğlu’na katkı sunmak adına  elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.

Bizleri ağırlayan, çok uzun yıllar sonra bir araya gelmemize vesile olan, bize değer veren, değerli olduğumuzu hissettiren,Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu'na bir kez daha Kocaeli’ne “Hoş geldin” diyor, çalışmalarında başarılar diliyor, “Allah canına sağlık versin” duasında bulunuyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263