Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj

Dolar / TL teknik analiz

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘TCMB Başkanı ile görüşüp faizlerin yüksek olduğu belirmesi’ üzerine Dolar / TL rekor seviye olan 8,77’yi test etmişti. Sonrasında gerçekleşen TCMB’nin yerli ve yatırımcı yatırımcılara yaptığı sunum sonrası kur 8,60 seviyelerinde dengelendi.

Bu hafta ise piyasalarda gözler ABD enflasyon ve ECB faiz kararındaydı. ABD’de enflasyon beklentilerin hafif üstünde gelirken, ECB politika faizinde değişiklik yapmadı. Ardından ECB Başkanı Lagarde’nin piyasa dostu açıklamalarıyla Türk Lirası dolar karşısında değer kazandı.

ABD’de enflasyon verisi ile politika faizi arasındaki makasın açılması ile gelişmekte olan ülkelerin para birimi değer kazanırken, değer kazanımı sonrasında Dolar / TL 8,40’lı seviyelere,  ABD 10 yıllık tahvil faizleri de %1,42’li seviyelere kadar geriledi.

Dolar / TL’den teknik olarak yukarı yönlü hareketlenmelerde 8,50 – 8,55 – 8,65 direnç seviyeleri olarak ön olanda olurken, geri çekilmelerde ise 8,40 – 8,35 – 8,20 seviyeleri yakından takip edilecek.

Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263