Öne Çıkanlar Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında başkanlık makamını temsili olarak ortaokul öğrencisi Muhammet Ali Çevik'e devretti.

Çevik, burada yaptığı konuşmada, çocukların bayramını kutladı.

Bir toplumun gelişmesinin çocukların iyi yetişmesine bağlı olduğunu dile getiren Çevik, "Bu bilinçle fikri hür, vicdanı hür gençlerimizi spordan sanata pozitif ilimlerden dini ilimlere açılan geniş bir yelpazede yetiştirmeliyiz. İşte ben de bunun en güzel örneklerinden biri olan örgün eğitime ara vermeden ailemden uzak kalmadan hafızlığımı tamamladım. Ülkemizin geleceğine yön verecek milli ve manevi değerlere sahip çıkan lider gençlerin yetiştiği böyle okullara her zaman destek olacağım." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce ise gelecek nesillerin hedefleri doğrultusunda kendilerini geliştirmelerinin önemine değinerek, Çevik'e hediye takdim etti.

- Serdivan Belediye Başkanı Alemdar makamını çocuklara devretti

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık makamını temsili olarak ilkokul öğrencileri Mustafa Korkmaz ve Ahmed Alper Koç ile anaokulu öğrencisi Zühre Lina Erken'e devretti.

Mustafa Korkmaz, çocuklar için bisiklet pisti talimatı verirken, Zühre Lina Erken de yeni parklar yapılmasını isteyerek herkesin mutlu ve huzurlu olmasını temenni etti.

Ahmed Alper Koç ise yollara ve bireysel temizliğe önem vereceğini söyledi.

Belediye Başkanı Alemdar da talimatların kısa süre içerisinde yerine getirileceğini belirterek, temsili başkanlara hediyeler takdim etti.

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına çocuklar oturdu

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak ilkokul öğrencisi Hatice Şevval Buk'a devretti.

Buk, okullarda tasarım ve beceri atölyelerinin yaygınlaştırılması talebinde bulundu.

Durmuş, çocukların bayramını kutlayarak, "Bugün makamımızı temsili olarak bırakıyoruz ancak ülkemizdeki tüm makamları önümüzdeki süreçte geleceğimizin teminatı bu yavrularımıza emanet edeceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize her anlamda güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

- Ferizli ve Karasu'da da coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Törende öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sundu.

Törende ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Karasu Şehir Stadı'nda düzenlenen törende, şiirler okundu çeşitli gösteriler sunuldu.

Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, burada yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının 99. yılına ulaşmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

23 Nisan'ın, Mustafa Kemal'in çocuklara armağan ettiği ve dünyada tek olan bir bayram olduğuna dikkati çeken Turhan, "Sevgili çocuklar; siz dünyanın en seçkin coğrafyasının çocuklarısınız. Sizler adına bir bayramı olan yüce bir milletin gelecek umudusunuz. Vatanınızı, aileniz gibi biliniz. Umudunuz ve düşleriniz her zaman büyük olsun. Unutmayınız ki bugün milli ve beraberlik günüdür. Ülkemizin adını, her alanda altın harflerle yazalım. Geleceğin mimarları sizlersiniz, kendinizin ne kadar önemli olduğunuzu bilerek çalışınız." diye konuştu.

Gösterilerin ardından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263