Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gaytancıoğlu, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile egemenlik yetkisinin kayıtsız şartsız millete verildiğini anımsattı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının, kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Milletvekili Gaytacıoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yalnız Türkiye’de değil tüm dünya çocukları tarafından kutlanan bir bayramdır. Ulu Önderimiz Atatürk bu bayramı çocuklara armağan ederek dünyada başka hiçbir yerde eşi benzeri bulunmayan eşsiz ve asil bir davranış örneği göstermiştir.

Bizlere düşen en temel görev de, çocuklarımızın daha mutlu ve geleceklerinin daha iyi olduğu bir Türkiye yaratma çabası ile var gücümüzle çalışmaya devam etmemizdir. Yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun. Bu duygu ve düşünceler ışığında çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu günü çocuklara armağan eden ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum."

-"Türk Milleti için bir dönüm noktası olmuştur"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kutlama mesajı yayımladı.

Gürkan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi Türk Milleti için bir dönüm noktası olmuştur. Türk Milleti, egemenliği, istikbali için var gücünle mücadele etmiş, bu mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisi ile taçlandırarak, istikbalini tüm dünyaya ilan etmiştir. Yüce Türk Milleti, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir azim ve kararlılıkla yeniden hürriyetine, bağımsızlığına kavuşmuştur; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek Cumhuriyetimiz'in temellerini atmıştır."

Kalbi Mustafa Kemal Atatürk ile atan çocukların ülkesine ve milletine duyduğu sevgiyle, bu güzel ülkeyi en üst noktalara ulaştıracak, ahlaki değerlere bağlı kalarak bilim ve teknolojinin ışığında geleceğin Türkiye’sini oluşturacaklarına inancının tam olduğunu ifade eden Gürkan,"5 farklı medeniyete ev sahipliği yapan, bağrında güçlü bir tarihi ve kültürü barındıran Edirne, ülkesine ve milletine bağlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, sorumluluklarının bilincinde, çağdaş düşünceli bireyler olarak mücadele vermeye, bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, vatan topraklarımıza ve bizleri özgür ve bağımsız kılan tüm değerlere sahip çıkmaya devam edecektir. Demokrasinin, aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. Kuruluş Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” diye kaydetti.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263