Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

YALOVA (AA) - Yalova Valisi Muammer Erol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erol, mesajında, Türk milletinin bağımsızlık, hürriyet ve kurtuluş mücadelesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ortak bir coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Yeni bir dönemin başlangıcı olan, devletin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin milli egemenlik açısından önemli olduğunu vurgulayan Erol, şöyle devam etti:

"Bu tarih aziz milletimizin temsilcilerinin, ortak bir amaç için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında birleştiği, İstiklal Mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktası olmuştur. Aziz milletimiz de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vererek bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bayramı armağan ettiği çocuklara da seslenen Erol, şunları kaydetti:

"Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla beraber, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla paylaştığımız aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Sizler geleceğimizin teminatı olarak ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. İnanıyorum ki, hepiniz ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetişecek ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşınmasında kendine güvenen, sorumluluk sahibi, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli çocuklar olarak güçlü Türkiye'nin inşasında önemli roller üstleneceksiniz."


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263