Öne Çıkanlar kız öğrenci yurdu feribot polis Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri

Ayvacık Depremi'nin ikinci yılı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat 2017'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ikinci yılında, İlçe Kaymakamı Cevat Çelik ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Çelik ve Yılmaz, Yukarıköy'de yeni yapılan konutlara giderek vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarla ilgilendi. Daha sonra Gülpınar'a geçen Çelik ve Yılmaz, 6 Şubat depreminden 14 gün sonra doğan bebeklerinin adını Afad koyan Yavuz ailesine, depremden etkilenen diğer köylere ve bu köylerde AFAD tarafından kurulan konteyner kentlere ziyarette bulundu.

İl AFAD Müdürü Levent Yılmaz, süreçle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayvacık'ta meydana gelen depremin ilk anlarından itibaren AFAD olarak, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyileştirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde bu çalışmalara başladıklarını hatırlatan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"İlk etapta bölgede 450 çadır kurduk ve afetzedelerimizi bu çadırlara yerleştirmeye başladık ancak olumsuz hava şartları sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşayacaklarını düşünerek depremin ikinci gününden itibaren bölgede barınma amaçlı konteynerler kurmaya başladık. Geçici barınma sorununu çözdükten sonraki önceliğimiz afetzede vatandaşlarımızın bir an evvel kendi evlerine yerleşmeleri oldu. Çok hızlı bir şekilde süreci tamamladık ve konutların yapımına TOKİ kanalıyla başladık. Konutları 1 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamladık ve afetzede vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim ettik. İlk etap konut yapım çalışmalarına 40 konut daha ilave etmiştik. Onlar da tamamlanmak üzere. Çok kısa bir süre sonra bu 40 konutu da afetzedelerimize teslim edeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263