Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Balıkesir'de

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de Kuvayı Milliye Günü, kentte düzenlenen törenle kutlandı.

Kuvayı Milliye Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, günü anlatan şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 16 Mayıs tarihinin, tüm Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak millet meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirterek, şunlarığ kaydetti:

"Okuma Yurdu ve Alacamescit toplantıları ile düşünce safhası oluşan Kuvayı Milliye Hareketi, düzenlenen 5 kongreyle olgunlaşmış, sivil-asker işbirliği ile topyekun mücadeleye girilmiş ve vatan sahipsiz bırakılmamıştır. İşte bütün bu insanları bir araya getiren, 'Vatanım, ha ekmeğini yemişim, ha uğrunda kurşun' dedirten Kuvayı Milliye ruhudur. Bu ruh, her türlü imkansızlık içinde canlarını ortaya koyarak vatan savunmasını bırakmayan atalarımızın ruhudur ve Milli Mücadele bu ruhla verilmiş, İstiklal Harbi bu ruhla kazanılmıştır.

Her parçası kanla dolu, savaşmaktan yorgun düşmüş Anadolu, Balıkesir'in başlatmış olduğu bu bölgesel savunmadan feyzalmış ve Milli Mücadele'nin devleşen ili olarak tarihteki yerini almıştır. Kuvayı Milliye ateşini yakarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en büyük rolü oynayan kahramanlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bilinciyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anar, istiklaline tutkuyla bağlı olan tüm Balıkesirli hemşehrilerimizin Kuvayı Milliye Günü'nü kutlarım."

Törene, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, gaziler, askeri erkan, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Balıkesir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263