Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu şantaj kur

Bulgar gazeteciler Edirne'de

EDİRNE (AA) - Bulgar gazeteciler, çeşitli temaslarda bulunmak için Edirne'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğu arasında yürütülen proje çerçevesinde Edirne’de üç gün ağırlanacak olan Bulgar basın heyeti, programa Edirne İletişim İl Müdürlüğünü ziyaret ederek başladı.

Edirne İletişim İl Müdürü Uğur Ülgen, Razgrad ve Şumnu kentlerinden Edirne’ye gelen konuk gazeteci heyetini karşıladı.

Ülgen, kurumun faaliyetlerini anlattı.

- Akşam yemeğinde buluştular

Daha sonra konuk gazetecilerle Edirne'de çalışan medya mensupları yemekte bir araya geldi.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan ve Türkiye'nin tarihsel süreçte güzel ilişkiler kurduğunu söyledi.

İstanbul'da açılan Demir Kilise ile birlikte geçen hafta Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısının teşrifleriyle Edirne'deki kilisenin kültür merkezinin açılışının yapıldığını aktaran Güler, şöyle konuştu:

"Biz bu coğrafyada Bulgar dostlarımızla aynı coğrafyayı paylaşıyoruz ve sürekli dostça kalmak, kardeşçe kalmak ve barış içerisinde kalmak istiyoruz. Başta TİKA olmak üzere Avrupa Birliği'ne ilişkin projeleri birlikte yürütüyoruz. Bu bağlamda kentler, şehirler, insanlar ciddi etkileşim içerisine giriyorlar. Son günlerde yaşadığımız Bulgaristanlı dostlarımızın Edirne'mizi özellikle ticari anlamda ziyaret etmeleri bizi çok sevindiriyor. Özellikle bu tür projeler, gazetecilikle ilgili projeler karşılıklı etkileşimi pozitif anlamda geliştireceğine inanıyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım Edirne'yi tanıtmaktan çok çok mutlu olacağız. Birkaç hafta sonra sizleri ziyaret edeceğiz ve orada da aynı sıcaklığı bulacağımıza hiçbir kuşkumuz yok."

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vassil Petkov Valchev ise, iki ülke gazetecilerinin uyum içerisinde çalıştığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Bulgaristan ve Türkiye'nin birlikte etkinlikler yapmaya devam ettiğini belirten Valchev, programa katkı sunanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen, konuk basın mensuplarının Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezeceğini kaydetti.

İki yakın ülkenin gazetecileri arasında dostluk ilişkisinin artacağını belirten Ülgen, katılan gazetecilere teşekkür etti.

Bulgar basın heyeti, Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileriyle bir dizi temaslarda bulunarak, Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecek.

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEIletişimKonuk

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263