Öne Çıkanlar Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

KOCAELİ (AA) - Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Kocaeli'nin Karamürsel, Gölcük ve Körfez ilçelerinde tören düzenlendi

Karamürsel’de düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile diğer kurum, kuruluş ve siyasi partiler tarafından, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra, anmalar, Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde Kaymakam Hikmet Özbağcı İlkokulu tarafından hazırlanan programla devam etti.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan anma programında, büyük önder Atatürk’ün hayatı sinevizyon eşliğinde gösterildi. Öğrenciler tarafından yapılan Atatürk oratoryosu ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Program, Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Eroğlu tarafından, ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

- Gölcük

Gölcük ilçesindeki törende, Anıtpark’taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İle Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Arslan, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Körfez

Körfez ilçesindeki program, Kaymakamlık binasının önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Programa Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, siyasi partilerin ilçe başkanları, askeri ve mülki erkanla öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Körfez Organ Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergi açıldı, tiyatro gösterisi sunuldu.

Anahtar Kelimeler:
Kocaeli

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263