Öne Çıkanlar destek dinledi Denetim Milan Baros Melike Çorbacıoğlu

Çorlu'da HAK - İŞ Sendikası eğitim programı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu ilçesinde HAK-İŞ Sendikası tarafından ''Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının Konferans Salonu'nda yapılan programda konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, çatışmayı değil çalışmayı esas alan bir konfederasyon olduklarını kaydetti.

Yıldız, kendilerinin bilinçli olarak kurulan çok zor süreçleri geride bırakıp çok zor süreçlerde faaliyet gösteren bir konfederasyon olmayı başardıklarını belirterek, ''Bizim kuruluş ilkelerimiz bizi diğerlerinden ayırt eden hususlardır. Biz yapıcı olan pozitif düşünen bir konfederasyonuz biz sosyal diyalogu önemseyen bir kurumuz. Başkalarını düşünen, başkaları ile birlikte iş yapmayı ön gören başkaları ile birlikte yolculuk yapabilmeyi ön gören ve buna da kendini hazırlayan bir konfederasyon olarak kurulduk. Biz çatışmayı değil çalışmayı esas alan bir konfederasyon olarak kurulduk. Ancak bunların temelinde güçlü bir sendikal anlayış güçlü bir sendikal mücadelenin kodlarının yer aldığını belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

HAK - İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise programda yaptığı konuşmada, Çorlu programının 5. program olduğunu söyledi.

Zengin konuşmasında şunları ifade etti:

''Türkiye'nin dört bir tarafını dolaşıyoruz. Yedi bölgede artı Kıbrıs’ta eğitimlerimizi yapacağız. Bundan sonrakini Karadeniz bölgesinde Trabzon’da ardından Güneydoğu Anadolu’da Diyarbakır’da son olarak da Kıbrıs’ta düzenleyeceğiz.''

Program daha sonra katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sürdü.

Anahtar Kelimeler:
çorluToplantıSendika

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263