Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi'nde "Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Hedef 2023" konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konferansta, özel yeteneklilerin eğitiminde yeni yaklaşımlar, sürdürülen uygulamalar ve örnekleri ele alındı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konferansın açılış programında yaptığı konuşmada, yetişmiş insan gücünün bir milletin en değerli serveti olduğunu belirterek özel yetenekli ve üstün zekalı çocukların bu servetin en önemli parçası olduğunu ifade etti.

Özel yetenekli çocukların desteklenmesinin, kalkınma hamlelerine ilişkin önemli bir gösterge olduğunu belirten Tabakoğlu, "Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin 2023 Vizyonu çerçevesinde özel ve yetenekli çocukların eğitimine ilişkin en güncel ve doğru yaklaşımlar ile Türkiye ve dünyada özel yetenekli öğrencilerin durumlarının konuşulacağı uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında düzenlenecek konferans ve çalıştay programları ile Türkiye’nin eğitim vizyonuna ve geleceğinin inşasına yönelik önemli adımlar atıyoruz. Planlanan çalışmalarla özel yetenekli çocukların eğitim faaliyetlerine yönelik uygulamada yaşanan farklılıkların tespiti; risklerin, ihtiyaçların ve önerilerin belirlenmesi üzerinde nokta atışı tespitler yapılacak." şeklinde konuştu.

Program, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi’nde iki gün boyunca süren çalıştay oturumlarının ardından Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin’e ve katılımcılara sertifika verilmesi ile sona erdi.

- "Beslenme Dostu Okul" programı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Besleme Dostu Okul" programı kapsamında Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulunda "Sağlıklı Beslenme Günü" etkinliği düzenlendi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla sağlıklı besinlerden oluşan bir menü oluşturarak öğle yemeği yediği belirtildi.

Etkinliğe, Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve Edirne Sağlık Müdür Vekili Selma Heves Yılmaz da katıldığı ifade edildi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263