Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kentte faaliyet gösteren engelli dernekleri temsilcileriyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Kalkan, Edirne Engelli Gönüllüleri Derneğinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği standartlar çerçevesinde engellilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla çalışmaları yaptıklarını aktaran Kalkan, şunları kaydetti:

"Hastanelerimizde sağlık hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, danışmanlık ve refakat desteğinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için engelli düzenlemelerine yönelik çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Ayrıca danışma karşılama yönlendirme personelimiz ile birlikte tüm servis sorumlu hemşirelerimiz işaret dili eğitimi aldı. Birlikte ortak çalışmalar yapmanın koordinasyonun sağlanması, iletişimin güçlenmesi ve bundan sonra yapılacak olan ortak çalışmalar ile sorunların erken tespiti ve hızla çözüme kavuşması için çok yararlı olacağını düşünüyorum."

Toplantıda söz alan dernek yöneticileri de memnuniyetlerini dile getirerek, sorunların çözümüyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. M. İshak Yıldırım, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp ve engelli derneği temsilcileri katıldı.

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Uluslararası Bağlamda 15 Temmuz Gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, konferansta Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Mustafa Hatipler, "Uluslararası Bağlamda 15 Temmuz Gerçeği" konulu bir sunum yaptı.

Konferansa, Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- "Kültürel ve Doğal Bir Değer: Hasbahçe" panelinin sonuç bildirgesi

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Tavuk Ormanı ile ilgili düzenlenen "Kültürel ve Doğal Bir Değer: Hasbahçe" panelinin sonuç bildirgesini açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Tunca Nehri kenarında bulunan alanın Türkiye'deki önemli nehir kenarı taşkın orman alanlarından biri olduğu belirtildi.

Bölgenin hem doğal hem de tarihsel bir alan olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hasbahçe, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin kenarında kalan son bozulmamış biyolojik çeşitlilik ve doğal vejetasyon örtüsü açısından bölgedeki tek büyük nemli orman parçası olması nedeniyle de önemlidir. Edirne Sarayı Hasbahçesi’nde yapılan araştırmada; 45 familya, 117 cins, 147 tür olmak üzere toplamda 149 takson tespit edilmiştir.

Alanda yuvalanan kuşların özellikle üreme zamanında rahatsız edilmeleri engellenmeli ve üremelerine engel olacak her türlü faaliyet kısıtlanmalı veya yasaklanmalıdır. Özellikle üreme dönemlerinde belirli alanlara girişin uyarı levhaları veya görevlilerle, alana gelen ziyaretçiler bilgilendirilmeli ve yasaklar konusunda uyarılmalıdır.

Doğal ve tarihsel konuma yakışmayan Kırkpınar stadyumunun bu alandan kaldırılması ve Türkiye açısından son derece önemli olan Tarihi Kırkpınar’ın modern yeni tesislerde ve şanına yakışır bir organizasyonla yapılmasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koruma altına aldığı Eski Saray Ören Yeri sınırlarının genişletilmesini Edirne Sarayı’nın da bir parçası olan Hasbahçe’nin de dahil edilmesini talep ediyoruz."



Anahtar Kelimeler:
EDİRNEToplantıPanel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263