Öne Çıkanlar Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Lüleburgaz'da öğrenci servislerine zam yapıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servislerin ücretlerine 25 lira zam yapıldı.

Lüleburgaz'da öğrenci servisi taşımacılığı yapan firmaların talepleri doğrultusunda servis ücretlerine rehber zammı getirildi.

Daha önce Lüleburgaz Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda aylık, sabah akşam olmak üzere 2 servis için 160 lira, aylık günde 4 servis için ise 200 lira olarak belirlenen tarifeye rehber ücreti olarak 25 lira ekleme yapıldı.

Buna göre ilk ve ortaokullarda çalışan öğrenci servislerinde rehber bulundurma zorunluğu nedeniyle öğrenci başına ek 25 lira ücret alınmaya başlanacak.

Liselerde ise zorunlu olmayan rehber bulundurma işlemi isteğe bağlı olarak gerçekleşiyor.

Konu hakkında Lüleburgaz Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlk ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servislerin ücretlerine 25 lira rehberlik ücreti eklenmiştir. Belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren ilk, orta ve lise dengi tüm okul servisleri bu fiyat tarifesine uymak zorundadır. Belirtilen fiyat tarifesine aykırı durumların tespiti halinde sözleşme, fiş veya fatura örnekleri ile velilerin tarafımıza başvurması gerekmektedir. Belirlenen tarifenin üzerinde fiyat talep eden ve sözleşme yapılan okul servis araçlarına 520 lira ile 10 bin 515 lira arasında idari para cezası uygulanacaktır."

Anahtar Kelimeler:
ZamÖğrencilerServis

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263