Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Sakarya'dan kısa kısa

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, kente kazandırdıkları yeni ve modern laboratuvarda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Sakaryalıların musluklarına Türkiye'nin en kaliteli suyunu ulaştırdıklarını belirtti.

Bu önemli başarının arkasında laboratuvar çalışmalarının yerinin oldukça büyük olduğuna değinen Keleş, "Suyun yönetmelik tarafından incelenme zorunluluğu getirilmeyen değerlerini dahi inceleme altında tutmamız ve yatırımlarımıza laboratuvarda elde edilen bulguları da ekleyerek çalışmalar gerçekleştirmemiz kaliteyi de beraberinde getiriyor. Atık su arıtma tesislerimizde arıtılan sular da sürekli laboratuvarımız tarafından kontrol ediliyor. Böylelikle su kaynaklarımıza zararlı maddelerin karışmasının da önüne geçiyoruz." ifadesini kullandı.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği tüm parametrelerden yeterlilik belgesine sahip Karaman'daki mevcut laboratuvarı fiziksel anlamda çok daha iyi bir hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Keleş, bu laboratuvarda içme suyu, atık su ve yüzeysel suların kalitesini takip etmek amacıyla alınan numunelerin bütün parametrelerine bakılabildiği bilgisini verdi.

- Yürüyemeyen hastalara diyetisyen desteği

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Akyazı Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmet Birimi ekipleri, yürüyemeyen hastalara ihtiyaca göre diyetisyen desteği sağlıyor.

Akyazı Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri (ESH) Birimi'nde görevli beslenme uzmanı tarafından, evde sağlık hizmeti kapsamında yürüyemeyen hastalara randevu verilerek ziyaret düzenleniyor.

Ziyarette kişiye özel beslenme programı hazırlanarak, hasta yakınlarına beslenme eğitimi veriliyor.

Tıbbi hizmetin yanında diyetisyen desteği de alan hasta ve hasta yakınları, evde sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, Akyazı Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerine teşekkür etti.

- İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş'tan ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından evde eğitim hizmeti alan özel gereksinimli öğrenci Hasret Çapoğlu'na, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ziyarette bulundu.

Özel Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu, Sakarya Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ahmet Göktaş ve uzman eğitimcilerin de katıldığı ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencinin eğitimi ve gelişimi hakkında ailesi ve sınıf öğretmeni Özlem Erkılıç'tan bilgi aldı.

Özel eğitimli çocuklar için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Durmuş, Çapoğlu'nun önümüzdeki eğitim öğretim yılında akranlarıyla birlikte eğitim görmesi için elinden gelen desteği vereceğini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263