Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu şantaj kur

Yerel seçime doğru

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, "Gönlümüz MHP ile beraber, MHP'li kardeşlerimizle beraber bu yerel seçimlerde ittifak halinde bir arada yürümeyi ister." dedi.

Akmeşe, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Edirne ve ilçelerinde AK Parti teşkilatlarının çok iyi çalıştığını söyledi.

Belediye meclis ve il genel meclis üyeliği çalışmalarının devam ettiğini belirten Akmeşe, listelerin en kısa sürede netleşeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Şubat Cumartesi günü Edirne'de düzenlenecek mitinge katılacağını aktaran Akmeşe, "Sayın Cumhurbaşkanımız Edirne'yi ve Edirnelileri çok seviyor. Partimiz kurulduğundan beri Edirne'yi hiçbir şekilde ihmal etmedi. Her ay yaptığımız il başkanları toplantısında da mutlaka Edirne ile ilgili bizden bilgi alıyor. Bir dünya liderini Edirne'de ağırlayacağız. Bütün vatandaşlarımızı sayın Cumhurbaşkanımızın mitingine davet ediyorum." dedi.

Edirne merkezin AK Partili bir belediye başkanıyla tanışma zamanının geldiğini belirten Akmeşe, "90'lı yılların belediyeciliği son buldu Türkiye'de. Artık çöp, çamur ve çukuru konuşmak istemiyoruz. Edirne bunlarla anılan bir il olmaması lazım. Maalesef şu anda Edirne'nin hangi sokağına gitseniz, alt yapısından bahsetmiyoruz hiç bunu zaten herkes biliyor, üstü de böyle. Edirne'de 90'lı yılların belediyeciliğini yaşıyoruz. Edirneliler bunu hak etmiyor. İnşallah 31 Mart'ta Edirne bu makus talihini yenecek. Edirne AK Partili bir belediye başkanı çıkaracak. Teşkilatlarımız sahada var gücüyle çalışıyorlar." diye konuştu.

- Edirne'de Cumhur İttifakı

Bir gazetecinin Cumhur İttifakı ile ilgili sorusuna Akmeşe, şu yanıtı verdi:

"Bizde MHP ile Cumhur İttifakı'nı Edirne'de devam ettirmek istiyoruz. Cumhur İttifakı masa başında kurulan bir ittifak değildir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletin istediği bir ittifaktı. Bu ittifak o günden bu yana samimi şekilde devam ediyor. Edirne'de biz MHP teşkilatı ile sık sık bir araya geliyoruz. Tabi bu süreçte de bir araya geldik. Oturduk, konuştuk ne yapabiliriz diye. Tabi son kararı genel merkezimiz ve Genel Başkanımız ile sayın Bahçeli karar verecek. Bununla ilgili bir toplantı yaptılar ama netice ne olur bilemem. Ama gönlümüz MHP ile beraber, MHP'li kardeşlerimizle beraber bu yerel seçimlerde ittifak halinde bir arada yürümeyi ister. Ondan sonrası çok önemli değil. Listeler değişir, farklı koşular oluşur. Hayırlısı' diyoruz genel başkanlar ve genel merkezimiz karar verecek. Ama bizim görüşmelerimiz yerelde devam ediyor."

- Listeyi yayınlayanlara suç duyurusu

Belediye meclis üyeleri ile ilgili soru üzerine Akmeşe, "Sosyal medyadan bu listeleri paylaşan arkadaşları uyarmak istiyorum. Listeler bizim taslak çalışmamız ve orada şahısların kişisel bilgilerinin hepsi var. Bunu yayınlamanın suç olduğunu bilmeniz lazım. TC kimlik numarasından, okulundan, mahallesinden, adresine kadar... Bunu buradan sızdıran da yayınlayan da sosyal medyada suç işliyor. Yasal yollara başvuracağız. Kim yaptıysa bizden biri veya başkası. Sosyal medyada bunu kim paylaştıysa yasal yollara başvuracağız." diye konuştu.

Akmeşe, listelerin taslak olduğunu ve gelecek hafta içerisinde netleşeceğini kaydetti.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263