Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj

Çocuklara “Hayır diyebilirim“ eğitimi

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ve Bilecik Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen "Hayır Diyebilirim" programı kapsamında 6-16 yaş grubu çocuk ve gençlere mahremiyet anlatıldı.

BŞEÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim görevlileri Hatice Ecem Gezer ve Esra Ayeş Aslan tarafından Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okulları'na devam eden çocuk ve gençlere eğitim verildi.

Eğitimlerde, "Bedenim bana aittir, dokunulması yasak olan yerlerim, fiziksel baskıya direnme gücü, vücudum görünmemeli, tuvalette benden başkası olmamalı, soyunurken ve giyinirken yalnız olmalıyım, kişisel alanlara saygı, hayır diyebilirim, internette sınırlarım, önemli telefon numaralarını biliyor muyum? ve tehlike anından neler yapmalıyım?" başlıkları altında çocuklara önemli bilgiler aktarıldı.

Manken bebek ile çocuklara istismar sırasında neler yapılması gerekildiği de görsel olarak anlatıldı.

Hatice Ecem Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizler burada çocuklarımızda farkındalık oluşturmak adına bir mahremiyet eğitimi, bir özel bölge eğitimi verdik. Bu çalışmanın bütün çocuklara yararlı olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BilecikTaciz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263