Ersun Yanal tempo ve efora dayanan on birle başladı maça. İlk yarı rakibini tamamıyla sürklase eden ev sahibi ekip rakip ceza sahasında tam 29 defa topla buluştu. Mert’in koruduğu kaleye tam 12 şut atan Fenerbahçe, milli kaleciyi geçemedi.

Özellikle Max Kruse’nin harika bir devre oynadığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe iki bekini de ileri çıkartan, Ozan ve Kruse’nin gerek yatay gerekse dikey paslarıyla Başakşehir’in ilk savunma hattını geçen ve topu tehlikeli bölgeye taşıyan bir hücum yapısını ortaya koydu. Kısacası Ersun Yanal’ın istediği her şey sahaya yansıdı. Teknik heyetin planını bu denli uygulayabilip de skor bulamamak Fenerbahçe için devrenin şanssız kısmıydı. Böylesine baskı ve eforu golle süsleyememek 60’tan sonra enerji azaldığında rakibi oyuna ortak etmeyi beraberinde getirecek.

İlk yarı özelinde Ersun Yanal’ın oyunda memnun olmadığı sanıyorum ki tek kısım, Tolga Ciğerci’nin tam 4 atağı sonlandırması olmuştur. Bu 4 atakta yalnızca 1 defa kaleyi tutturabilen Ciğerci’nin 3. bölgede topu Max Kruse ya da Vedat Muriqi’e teslim etmesi gerekiyor.

Fırat Aydınus’un oyun içi sertliğe izin verdiğini, ilk yarıda sarı kart olabilecek birçok pozisyonda oyuncuları ikazla yetinmesinden anlayabiliyoruz.

Nabil Dirar’ın büyük hatası sonucu altı pasın hemen önünde Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Edin Visca takımının ilk yarıda yarattığı tek tehlikeyi de harcamış oldu.

Okan Buruk top Fenerbahçe’deyken Mehmet Topal’ı 3. stopermiş gibi Carlos Ponck ve Alexander Epuranu’nun arasına çekmeyi planladı. Başakşehir’de top rakipteyken kaleci ve dörtlü savunma hariç her oyuncu birer mevki geri geliyor.

İlk yarı ortaya koyulan bu eforun maçın tamamına yansımayacağı aşikardı o yüzden Fenerbahçe derhal eşitliği bozmalıydı. Ersun Yanal riskin dozunu biraz arttırarak ilk hamlesini yaptı ve Tolga Ciğerci’nin yerine Ferdi Kadıoğlu’nu oyuna soktu. Savunmanın dikkat ve yoğunluğunu Max Kruse ve Vedat Muriqi’den çekebilecek bir yeteneğe sahip olan genç yıldız bu etkiyi de hemen sağladı. Bu sayede cephede topla buluşan Max Kruse şık bir çalım ve dripling sonrası enfes bir vuruşla maçı Fenerbahçe’ye getirdi.

Golün ardından risk almaya başlayan Okan Buruk savunma emniyetini ikinci plana atınca gecenin başarılı isimlerinden Garry Rodrigues muhteşem bir asistle Vedat Muriqi’i golle buluşturdu.

Son mağlubiyetini ligin 3. haftasında Fenerbahçe’ye karşı alan Başakşehir bugün de mağlubiyetten kurtulamadı.

Fenerbahçe iç sahadaki Trabzonspor maçıyla birlikte bu akşam sezonun en etkileyici performansını ortaya koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263