Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Ev hanımlarına finansal okuryazarlık semineri

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilecik İl Müdürlüğünce, ev hanımlarına yönelik ''Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi'' konulu seminer verildi.

Vali Tahir Büyükakın'ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki programda yaptığı konuşmada, kadınların ekonomik yaşama katkılarının önemine değinerek, kadının ekonomik gücünün ülkenin gücüne yansıdığı gerçeğine yürekten inandığını ifade etti.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerine ve kadının ekonomik gücünün ekonomiye yansımalarına değinen Büyükakın, ''Bir kadın isterse her şeyi hayal olmaktan gerçeğe çevirebilir. Kadın güçlenirse aile güçlenir. Aile güçlenirse ülke güçlenir. Bu ekonomik anlamda da geçerlidir. Kadınlarımızı sosyal, ekonomik ve diğer tüm alanlarda aktif olmaya davet ediyorum.'' dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Ekonomik Statü Daire Başkanı Özdoğan da bakanlık olarak ''Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum'' sloganı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, "Toplumda bireylerin finansal okuryazarlık düzeyleri arttıkça tasarruf oranı da yükseliyor. Bunun ekonomiye yansıması da olumlu oluyor.'' diye konuştu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve daire müdürleri ile Bilecikli kadınların katıldığı etkinlik, kadınların ekonomik yaşamda aktif olmaları ve aile bütçelerinin programlanması konusunda sunumların yapılması ve seminere katılan kadınlara belge verilmesiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263