Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Akıllı İnek Maltepe'ye geliyor

Türkiye'de burs rekortmeni olan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı EKEV’in de alanda kültürel etkinlik için geniş standı yer alacak.

Erzincan Valiliği ile Erzincan Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD)'ın öncülüğünde, İstanbul’da bulunan Erzincan’ın ilçe ve belde derneklerinin de içinde olduğu 2’nci Erzincan Tanıtım Günleri 7-10 Kasım tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda başlıyor. Türkiye'de burs rekortmeni olan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı EKEV’in de alanda kültürel etkinlik için geniş standı yer alacak.

Erzincan'ın tanınmış simalarından iş insanı Cemil Tanguroğlu'da, Dünya'da bir ilk olan Akıllı İnek ile Maltepe Etkinlik Alanı'nda olacak. Dünya'da ve Türkiye'de ilk olduklarını belirten Tanguroğlu, "Sağlıklı yaşam için süt ve ayran için' sloganıyla yola çıktık. Yaklaşık 4 Milyon TL tutarında bir tutar ile yaptığımız projede amacımız tüm çocuklara ayran ve sütü sevdirmek. 

Yaz aylarında soğuk ayran, kış aylarında ise sıcak süt. Akıllı inek projemizde iki çeşidi mevcut. Biri iç mekan diğeri ise dış mekan olmak üzere akıllı ineklerin içerisinde bulunan kazanların ise İSO 9000-22000 ve CE belgesi yani sağlığa uygun şekilde tasarlandı. 

Bilgisayar yazılımı ile çalışan akıllı inekler kazan boşaldığında kendi kendini yıkayıp steril hale getiriyor. Bu akıllı ineğin patentini aldık ve Dünya'da böyle bir proje yoktur. Hedefimiz 8 ülkede geçerli patentimiz ile geleceğimiz olan çocuklarımıza sütü ve milli içeceğimiz ayranı sevdirmek. 

Bu projeyi sebil mantığı ile yola çıkarak yaptık. Kazanlarımız özel suyla ısıtılıp suyla soğutuluyor. 4 yıl ARGE çalışmalarının ardından yani 5'nci yılda artık sahalara akıllı inek projemiz çıktı. Projemiz iki akıllı inek üzerine kurulu. Bir tanesi caddelerde halka hizmet verebilecek büyüklükte, diğeri ise küçük olan okullarda veya okul kantinlerinde çocuklara hizmet edecek şekilde tasarlandı. Akıllı ineklerimizde 4 meme birden çalışacak, ballı, muzlu, çikolatalı ve sade olmak üzere aynı anda istenilen seçeneğe göre 4 çeşit süt verecek. Yazın ise soğuk ayran olmak üzere hizmet edecek. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263