Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

100 kursiyer sokakta “Harmandalı“ oynadı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Mücadele'nin 100. yılı dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 100 kursiyer sokakta "Harmandalı" oynadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü nedeniyle, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezinde halk dansları eğitimi gören 100 kursiyerin katılımıyla trafiğe kapalı Talatpaşa Caddesi ile Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik yapıldı.

Bir anda çalınan müzik eşliğinde halk arasında iki kursiyerle başlayan Harmandalı oyununa, daha sonra 98 kursiyerin eşlik etmesiyle çevredeki vatandaşlar kısa süreli şaşkınlık yaşadı. İlçe halkı ve turistler, gösteriyi ilgiyle izleyerek alkışladı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kurtuluş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Haftası kapsamında düzenledikleri etkinliğin ilgi gördüğünü söyledi.

Kurtuluş, 100 yıl öncesine ait Milli Mücadele ruhunu anlatan bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Bunun yanı sıra da kursiyerlerimiz uzunca zamandır merkezimizde halk oyunları eğitimleri görüyorlardı. Bu aldıkları eğitimi de halkımıza sergilemiş oldular. Böylesi önemli bir haftada kutlamaların bir parçası olmak bizleri çok mutlu etti. Güzel bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum. Bu etkinlikte emeği geçen başta halk oyunları eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitmenlerden, Ayvalık Folklor Araştırma Derneğinin kurucusu Huriye Kara ise şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimizle ilginç olduğu kadar özel bir konseptle hazırladığımız etkinliğimizde; öğrencilerimiz bir anda vatandaşların arasına girerek, aniden başlayan müziğin eşliğinde Harmandalı oynamaya başladı. İlk önce ne olduğunu anlayamayan vatandaşlarımız, daha sonra bizlere eşlik etmeye başladılar. Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. Ben emeği geçenlerin yanı sıra özellikle de bizlerle bu güzel etkinliği paylaşan halkımıza çok teşekkür ediyorum."

Kursiyerlerden Yağmur Aktaş ve Ceren Akgün ise kendileri de için zor olduğunu belirttikleri etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bir başka kursiyer Sebahat Kıymaz ise üç aydır eğitim aldığını aktararak, "Tabii ki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı karşılamak için bugün buradayız. Bu yıl bu bayramın 100. yıl dönümünü kutlamak ise ayrı bir gururu da beraberinde getiriyor. Ayrıca zeybek oyunu Mustafa Kemal Atatürk'ün de çok sevdiği bir oyun olduğu için kültürümüzün bir parçası olan bu dansı sergilemek benim için ayrıca gurur verici oldu." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263