Öne Çıkanlar Kutsal kur şantaj Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu

Bayat ekmekten yaptıkları yemeklerle yarıştılar

BURSA (AA) - Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ekmek israfına dikkati çekmek amacıyla "Bayat Ekmek Yemek Yarışması" yapıldı.

"Ekmek, tarlada çiftçinin sofrada senin emeğin" sloganıyla düzenlenen etkinlikte jüri, Nizamettin Ceylan, Hasan Hüseyin Kaplan, Reşat Kahrıman, Recep Hakan Ziya ve Lale Yıldız'dan oluştu.

Jüri değerlendirmesi sonucunda aşçılık eğitimi veren bir tesiste düzenlenen ödül töreninde, birinci olan Fatma Çiftçi'ye sürahi takımı, ikinci Nuray Bedir'e tencere takımı, üçüncü Hatice Yıldız'a çatal-kaşık takımı verildi. Mansiyon kazanan Esra Aydı ile Necla Kaplan Yörüklü'ye ise masa örtüsü ve tava hediye edildi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini, Bursa Kent Konseyi Başkan vekili Şuayip Toprak ve Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık takdim etti. Yarışmaya verdiği desteklerden ötürü törenin gerçekleştiği tesisin kurucusu Recep Hakan Ziya'ya da protokol üyeleri tarafından "teşekkür plaketi" verildi.

Törende konuşan Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirtti. İhtiyaç olduğu kadar ekmek alınması gerektiğini vurgulayan Kocabıyık, "Aksi takdirde evde biriken ihtiyaç fazlası ekmekler bir süre sonra çöpe gidiyor." ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263