Öne Çıkanlar kız öğrenci yurdu feribot Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri İlker Çakır

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zıpkınkurt, mesajında, basın mensuplarının tüm dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatmak adına büyük bir gayretle çalıştığını belirtti.

Basın ve yayın kuruluşlarının halkın gözü, kulağı ve vicdanı, demokrasininse ayrılmaz bir parçası olduğunu aktaran Zıpkınkurt, "Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, toplumun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bir ülkede basının özgürlüğü, demokrasinin de kalitesini gösteren önemli bir kriterdir. Yüce önder Atatürk'ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir' sözü de bu görüşü doğrulamaktadır. Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünde, ilimiz basınına bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm basın mensuplarının bayramını kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263