Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu şantaj kur

Boks Federasyonu: İddialar asılsız

Türkiye Boks Federasyonu, bugün Habertürk Gazetesi’nde yayımlanan ve aynı zamanda gazetenin resmi web sitesinde de yer alan ve gerçeklikle ilgisi olmayan mesnetsiz iddialar nedeniyle açıklama yayımladı.

Federasyondan yapılan açıklama şöyle:

“21 Kasım 2017 tarihli Habertürk Gazetesi’nin 21’inci sayfası ile gazeteye ait internet sitesinde Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında bir takım mesnetsiz ve gerçeklikle ilgisi olmayan iddialara yer verildiği görülmüştür.

Haberde yer alan ve ‘Federasyon Başkanı Gözgeç, Dünya Boks Birliği (AIBA) Yönetim Kurulu üyeliğinden ihraç edildi’ cümlesi tamamen yalan ve kasıtlıdır. Başkan Gözgeç, halen Seçilmiş AIBA Yönetim Kurulu üyesidir. Haberde yer aldığı gibi Yönetim Kurulu’ndan çıkarıldığı yönündeki iddianın, Habertürk Gazetesi ve haberde imzası olan muhabir tarafından kanıtlanmasını, bu konuda ellerinde bir belge varsa kamuoyuna açıklamalarını önemle rica ediyoruz.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Moskova’da yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yaşanan sıkıntıların ardından AIBA Başkanı Wu konuyu İsviçre Mahkemesi’ne taşımış ve mahkeme Başkan Wu’nun seçilmiş başkan olarak görevine devam etmesi yönünde karar vermiştir.

Daha sonra ise AIBA Disiplin Kurulu tarafından geçtiğimiz Ekim ayında Başkan Wu hukuksuz bir şekilde görevden alınmış, bunun üzere Başkan Wu yeniden mahkemeye giderek kararın geçersiz olduğu yönünde itirazda bulunmuştur. Dava süreci devam ederken, Başkan Wu, boksta işlerin aksamaması adına Yönetim Kurulu Üyeleri arasından 4 kişilik bir ‘Büro Yönetimi’ oluşturmuştur. Bu 4 kişilik ekipte Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de görevlendirilmiştir.

Dubai’de 3-4 Kasım tarihlerinde yapılan ve yasal olmayan Olağanüstü AIBA Yönetim Kurulu toplantısında ise daha önce görevlendirilen Büro Yönetimi’nin yeni dönemde farklı isimlerle yola devam etmesi kararlaştırılmıştır. Büro Yönetimi seçilirken bir önemli karar daha alınmış ve Dünya boksunu yakından ilgilendiren önemli kararların AIBA Yönetim Kurulu’nca alınması yönünde adım atılmıştır.

Ayrıca, bahsi geçen hayal ürünü haberde, Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in AIBA Başkanı Wu’nun görevden alınması yönünde oy kullandığı gibi gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan bir iddia da yer almıştır. Federasyon Başkanı Gözgeç, Başkan Wu lehinde ya da aleyhinde oy kullanmamış, işlerinin yoğunluğu nedeniyle Dubai’deki toplantıya dahi katılmamıştır. Başkan Gözgeç’in gitmediği bir ülkede, katılmadığı bir toplantıda oy kullandığını iddia etmek basit bir hata ile açıklanamayacak kadar art niyetli bir yaklaşımdır.

AIBA’da yaşanan tüm süreçler gerek AIBA yönetimince gerek tarafımızca kamuoyuna en net şekilde aktarılmıştır. Önümüzdeki dönemde, AIBA Yönetimi yasal olarak Olağanüstü Kongre sonrasında belirlenecektir. 27 Ocak 2018 tarihinde AIBA Olağanüstü Kongresi, Dubai’de yapılacaktır. Henüz seçim yapılmamış ve Yönetim Kurulu Listeleri açıklanmamışken, Başkan Gözgeç’in Yönetim Kurulu’nda olmadığı iddiasının bir gazeteciye mesleki olarak ne kazandıracağı da merak konusudur. Ayrıca, seçimli olağan kongre ise 2-3 Kasım 2018 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecektir.

Yukarıda izah edilen gerçeklerin, halka açık erişim alanlarından da rahat bir şekilde öğrenilebileceği gün gibi ortadayken, bu tür mesnetsiz haberlere imza atılmasının, Habertürk Gazetesi’nin kurumsal kimliği ve basın etiği açısından nasıl izah edileceği kamuoyunun takdiridir.

Bahsi geçen haberle ilgili Habertürk Gazetesi ve habere imza atan Murat Ağca hakkında hukuki haklarımızı saklı tutmakla birlikte, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için söz konusu habere ilişkin iş bu düzeltme ve cevap yazımızın, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14'üncü maddesi uyarınca yayımlanmasını rica ederiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263